OnePlus bevestigt: OnePlus 6 krijgt nieuwe materialen op achterzijde

In een nieuwe hint over de OnePlus 6 heeft OnePlus laten weten dat ze de achterkant van de OnePlus 6 met een nieuw materiaal gaan uitrusten. Wat deze zal zijn is niet duidelijk, maar als je goed kijkt naar de afbeelding krijg je wel een idee…

OnePlus 6 teaser

De OnePlus 6 komt eraan, en dus doet OnePlus waar het zo goed in is: online marketen. Nu is er een nieuwe teaser gepubliceerd op het Twitter-account van het bedrijf. Hierop is de tekst te zien dat er nieuwe materialen zullen worden gebruikt maar wel met hetzelfde vakmanschap als voorheen. Op de bijgevoegde afbeelding is hierop een ietwat glanzende achterkant te zien. Dit kan maar op één materiaal duiden: glas.

Het gebruik van glas op de achterzijde van martphones is geheel in de trend van dit jaar. Denk aan de Samsung Galaxy S9(+), Sony Xperia XZ2, Nokia 8 Sirocco, Huawei P20 (Pro), en zelfs de mid-range Moto G6: allemaal beschikken ze over dit materiaal. Glas beschikt over de mogelijkheid om draadloos opladen toe te passen. Als OnePlus slim is maken ze hier dan ook gebruik van, zodat de veeleisende OnePlus-gebruikerook hier aan zijn of haar trekken komt.

Toch hoeft glas niet perse het enige nieuwe materiaal te zijn. Met de 5T bracht OnePlus namelijk de Sandstone-editie weer terug met een speciale witte variant. Dit is een achterzijde met extra veel grip, iets wat altijd op veel bijval van fans kan rekenen. Aangezien er wordt gesproken over nieuwe materialen -meervoud in plaats van enkelvoud- is dit dan een subtiele hint naar een nieuwe Sandstone-editie?

Daar komen de bovenstaande gelekte foto’s bij. Hierop lijkt de achterkant toch wel degelijk op een Sandstone-editie. In ieder geval lijkt glas een zekerheid, en dit ligt in lijn met de andere lekken die we tot nu toe hebben gezien.

Wanneer de OnePlus 6 wordt aangekondigd is nog niet bekend. OnePlus kennende zullen er nog wel meer teasers over dit toestel verschijnen voordat het doek ervanaf wordt getrokken. Stay tuned!

Lenovo L11C2P32 Batterij

Dell TM9HP Batterij 20Wh 7.4V

Sony ACDP-240E01 Laptop-oplader

HP 776622-001 Batterij

Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *