Amazon Echo is de meest gebruikte slimme speaker

Een onderzoek toont aan dat de Amazon Echo de meest gebruikte slimme speaker is in de Verenigde Staten. Meer dan 60 procent van de Amerikanen met een slimme speaker heeft er één van Amazon.

Amazing Amazon

Amazon was de eerste die op grote schaal een slimme speaker op de markt zette. De Amazon Echo maakt gebruik van Alexa, de slimme assistent van Amazon. Deze combinatie werd binnen korte tijd zeer populair bij de gebruikers maar ook bij de ontwikkelaars. Binnen een jaar waren er al honderden toepassingen die met de Amazon Echo konden verbinden.

Onderzoek wijst uit dat de slimme speakers van Amazon het meest gebruikt worden in de Verenigde Staten. De Amazon Echo, Amazon Echo Dot en Echo Show brengen het percentage van Amazon Alexa-gebruikers op meer dan 66% van de slimme speaker gebruikers. Google haalt in totaal maar 30%  waarvan 16% met de Google Home, 12% met de Google Home Mini en 2% met de Google Home Max. Deze cijfers komen globaal overeen met een soortgelijk onderzoekdie laatst door een ander bureau was gehouden.

Dat Amazon zo een groot aandeel heeft is makkelijk te verklaren. Ten eerste was Amazon de eerste die met een dergelijk product op de markt kwam en ook de goedkopere Echo Dot arriveerde eerder dan soortgelijke smart speakers. Daarnaast worden de diensten van Amazon door een groot deel van de Amerikanen gebruikt en zijn deze zeer goed in de Amazon Echo geïntegreerd. De belangrijkste dienstverlening van Amazon zit hem in het verkopen van producten en levensmiddelen, maar slechts 12% van de gebruiker van een slimme speaker van Amazon doet boodschappen via de stem.

Dat Amazon een zo grote online-retailer is, helpt Google ook niet in de strijd tegen de Amazon Echo. De twee online-reuzen liggen al tijden met elkaar overhoop en blokkeren elkaars diensten. Zo kan Amazon geen YouTube gebruiken op zijn Amazon Echo Show, een slimme speaker met beeldscherm. Amazon verkoopt op zijn beurt weer geen Google-producten meer op zijn website.

Nederland en België

In onze landen hebben de slimme speakers nog lang geen vaste plek in de huiskamer. We hebben nog geen beschikking over de Amazon Alexa of Google Assistant in onze eigen taal, al komt Google binnenkort met de Nederlandse Google Assistent. Ten slotte heeft Amazon heeft ook geen (grote) aanwezigheid in Nederland en België.

LG DA-50F25 Laptop-oplader

Panasonic CF-AA5713AM2 Laptop-oplader

LENOVO L15D2K32 Batterij 6200mah 3.75V

MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V

BOSE SOUNDLINK Mini I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *