Samsung lanceert Exynos 9610 voor midrangers: focus op multimedia

Samsung maakt zelf chipsets en heeft vandaag weer een nieuw product gepresenteerd, de Exynos 7-series 9610. Deze chipset brengt onder andere verbeteringen op het gebied van gezichtsherkenning.

Exynos 7 Series 9610

Samsung heeft een nieuwe octacorechipset aangekondigd, de Exynos 7 Series 9610, welke is gebaseerd op een 10-nanometer-procedé. Deze chipset moet functies van high-endtoestellen naar de middenklasse brengen en legt de focus op multimedia.

De Exynos 9610 zal de toestellen waarmee deze chipset uitgerust zal worden flinke verbeteringen geven op het gebied van multimedia. Het verwerken van foto en video zal veel beter worden door het toepassen van een neuraal netwerk die het onderscheiden van gezichten in bijvoorbeeld omstandigheden met slecht licht zal verbeteren. De chipset zal voorzien zijn van ‘smart depth sensing’ waarmee foto’s gemaakt kunnen worden met een wazige achtergrond (bokeh) zonder dat je daar een tweede camera voor nodig hebt. De Pixel 2 en 2 XL kunnen dit effect ook met een camera bewerkstelligen. Ook zal het maken van slow-motion beelden in Full HD (1080p) mogelijk worden in 480 frames per seconde, de Samsung Galaxy S9 doet dat overigens op maximaal 960 frames per seconde (HD).

Door een krachtigere CPU en Mali-G72 GPU zal de Exynos 9610 voor nog betere prestaties  wat betreft rekensnelheid en een betere beeldbewerking tijdens het gamen zorgen. De chipset bestaat uit vier Cortex A73-kernen die geklokt zijn op 2.3 GHz, de andere vier Cortex A53-kernen geklokt op 1.6 GHz zorgen ervoor dat onder andere de apps snel opstarten. Naast een geüpdatet grafische processor zal de Exynos 9610 een Cortex-M4F -sensor bevatten die de informatie van de sensoren zal verwerken zonder de hoofd-processor aan het werk te zetten. Omdat we tegenwoordig bijna alleen maar online zijn en ook steeds snellere verbindingen krijgen is de Exynos 9810 hier ook voorbereid.

Beschikbaarheid

De nieuwe Samsung Exynos 9610 zal in het tweede deel van het jaar worden geproduceerd. Samsung heeft nog geen toestellen aangekondigd die van deze chipset gebruik zullen maken maar de nog niet aangekondigde A-serie van 2019 zou een goede kanshebber kunnen zijn.

ASUS A41N1501 Batterij 48Wh 15V

BOSE SOUNDLINK Mini I Series

Acer A13-045N2A A045R021L Laptop-oplader

HP 504966-001 TFX0220D5WA Laptop-oplader

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *