Samsung Galaxy S9(+) krijgt snel ondersteuning voor augmented reality-tool Google ARCore

Vorig jaar lanceerde Google ARCore: een ontwikkelaarskit waarmee developers augmented reality-applicaties kunnen maken. Deze kit is onlangs opengesteld voor 13 smartphones maar nog niet voor de Samsung Galaxy S9. Hier gaat op korte termijn verandering in komen.

ARCore en augmented reality-apps

Vorig jaar bracht Google een preview uit van ARCore. Dit is een voortvloeisel uit het project Tango en maakt het mogelijk om, zonder de additionele hardware die Tango nodig had, augmented reality-apps te ontwikkelen. Deze apps kunnen dus ook voor de ‘standaard’ smarthonecamera gemaakt worden zodat meer mensen er gebruik van kunnen maken.

Sinds februari is ARCore uit bèta en versie 1.0 ondersteunt nu 13 smartphones die augmented reality-app kunnen installeren zoals deze nieuwe IKEA-app. In dit artikel lees je welke smartphones dat precies zijn. Helaas zijn de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+ nog niet voorzien van ondersteuning maar dat zal niet lang meer duren. Een medewerker van het ARCore-team heeft op de officiële ARCore Github-pagina aangegeven dat ondersteuning de S9-toestellen in de volgende release van ARCore zal worden toegevoegd.

Augmented reality-apps groeit

Dat betekent dus dat de mensen die een Galaxy S9 hebben, ook gebruik kunnen maken van augmented reality-apps zoals IKEA Place. Met deze app kun je naar hartenlust je huis inrichten met IKEA-meubilair. De app laat je namelijk 3D-objecten op de werkelijkheid projecteren. Ook zijn er speciale augmented reality-stickers voor de camera-app voor Pixeltoestellen. Deze stickers geven weer wat augmented reality allemaal mogelijk maakt.

Nu langzamerhand meer toestellen worden toegevoegd zal hopelijk ook snel het aanbod in ar-apps in de Play Store toenemen. Dat is ook precies wat Google wil bewerkstelligen. Wat vinden jullie van deze ontwikkeling?

Dell 6MT4T Batterij 62Wh 7.6V

HP 611483-001 Laptop-oplader

Bose 88796 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Asus C21N1347 Batterij 37Wh 7.5V

HP TPC-BA521 TPCBA521 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *