Keuringsinstantie vermeldt Huawei Mate X met 512GB intern geheugen

Alle aandacht voor Huawei-toestellen gaat uit naar de komende P20-serie maar er lijkt nog een ander Huawei-toestel aan te komen. Dat is de Huawei Mate X en deze zal worden geleverd met 512GB intern geheugen.

Huawei Mate X

Een aantal weken geleden verscheen er een Huawei-telefoon met modelnummer NEO-AL00. In eerste instantie werd er gedacht dat het hier ging om de P20-serie, maar dat blijkt niet waar te zijn. Nu wordt gedacht dat het hier gaat om de Mate X. De firmwarebestanden geven aan dat de telefoon beschikt over een Kirin 970-chipset. Geruchten gingen in eerste instantie uit van 4GB RAM en 32GB intern geheugen.

De Chinese keuringsinstantie TENAA heeft de beschrijving inmiddels voorzien van een update en daaruit zijn wat andere gegevens uit af te leiden. Zo zit er niet 4GB RAM, maar 6GB RAM in de telefoon. Het interne geheugen is ook niet de minimale 32GB, maar 512GB. Dat is een verdubbeling van wat tot nu toe beschikbaar is. Deze getallen komen niet zomaar uit de lucht vallen. Vorig jaar gaf Samsung al aan dat het bedrijf bezig is met het ontwikkelen van telefoons met 512GB intern geheugen.

Toch lijkt Huawei er nu met de primeur vandoor te gaan. De Huawei Mate X zal waarschijnlijk de eerste telefoon worden met dit formaat intern geheugen. Het is nog niet bekend welke hardware er verder in de telefoon zal zitten. Als Huawei met de Mate X een overtreffende trap van de P20 Pro wil neerzetten, dan zal de telefoon wellicht ook iets innovatiefs met de camera’s gaan doen. Wellicht zien we eindelijk een volledig randloos beeldscherm. Voor nu is het gissen naar deze informatie en het is wachten op het moment waarop Huawei een officieel bericht de wereld in brengt.

Beschikbaarheid

Aangezien we hier te maken hebben met een telefoon die nog niet is aangekondigd, zou het raar zijn als we exact weten wanneer we de Huawei Mate X in de winkels kunnen verwachten. Voor nu kijken we eerst uit naar de P20 Pro.

Philips Norelco Charging Cord A00390 Charger Cord

Clevo N550BAT-3 6-87-N550S-4E42 Batterij

Sony LIS3096ERPC Batterij 6000MAH/22.2Wh 3.7V

LG BL-T3 Batterij 2000mAh/7.4Wh 3.7V

Dell M4600 74X5J DA180PM111 ADP-180MB Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *