Vermoedelijke specs HTC U12 gelekt, Snapdragon 845 en 18:9-scherm

HTC was wel de grote afwezige tijdens het Mobile World Congress. We hebben geen nieuwe smartphones van deze voormalige grootheid in de smartphone-industrie gezien. Zien deden we niks maar horen doen we genoeg, een Russische journalist heeft nu de specificaties weten te bemachtigen van een nieuw HTC-toestel en deelde deze met de wereld.

HTC U12

Dat de HTC U12 er aan zit te komen is allang geen geheim meer. Het toestel is zelfs al eens op een openbaar evenement voor 5G gezien. De specificaties zijn lang nog wel een groot vraagteken geweest tot dat een Russische journalist deze wist te bemachtigen en de bekende ‘lekker’ LlabTooFeR ook nog een flinke aanvulling op deze informatie deed.

De HTC U12 zou een 6 inch groot scherm krijgen met een Super LCD Quad HD-resolutie en een 18:9-beeldschermverhouding. Zoals we al vermoeden zal de nieuwe Qualcomm Snapdragon 845-chipset voor de broodnodige snelheid zorgen. Het werkgeheugen is 6GB groot en het 128GB interne geheugen kun je uitbreiden met een SDkaart. Aan de voorzijde zit een 12 megapixelcamera en aan de achterzijde vinden we een dubbele camera-opstelling. Deze bestaat uit een camera met 12 megapixels en een camera met 16 megapixels, althans dat zou zo zijn volgens de informatie van LlabTooFeR.

Andere informatie spreekt van een 12 megapixel en 8 megapixelcamera-opstelling. De beide ‘lekkers’ zijn het ook niet eens over het formaat accu in de HTC U12, dat zou 3420 mAh zijn of 3980 mAh. Vanzelfsprekend voor een vlaggenschip zal Android 8.0 Oreo op het toestel draaien in combinatie met HTC Sense 10 en Edge Sense 2.0. Verder vermoeden we dat de HTC U12 ook op met 5G netwerk zal kunnen verbinden.

Beschikbaarheid

Het toestel, dat een voor- en achterzijde van glas zal krijgen met een metalen frame, zal naar alle waarschijnlijkheid in april in de winkels liggen. De prijs van dit toestel is vlaggenschip-waardig want die zal rond de €880 liggen.

Motorola SPN5632B Laptop-oplader

HP 611483-001 Laptop-oplader

ADVENT SQU-710 EUP-P5-1-24 4UR18650F-QC-PL1A Batterij

LG BL-T11 Batterij 2500mah 3.8V

SAMSUNG P21GK3 Batterij 4120mah/31.5WH 7.4V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *