Razer Phone slaat waarschijnlijk Android 8.0 Oreo-update over

De gaming-telefoon van hardwarefabrikant Razer werd afgelopen november aangekondigd. Inmiddels is de telefoon beschikbaar voor inwoners van de Benelux, maar het apparaat draait nog op Android 7.1.1. Het lijkt er nu op dat Razer heeft besloten om Android 8.0 Oreo over te slaan en de telefoon meteen een update te geven naar Android 8.1 Oreo.

Voor de gamer

Razer richt zich met de Razer Phone op gamers. Het apparaat beschikt over een 5,7 inch 120Hz LCD-scherm (1440p). In december had Dim de mogelijkheid om de telefoon te testen (bekijk hier wat hij van de telefoon vindt). De telefoon draait op een Android 7.1.1-variant waar bijna niet aan is gesleuteld door Razer. Tot nu toe heeft Razer nog niets bekend gemaakt over een software-update naar een nieuwere versie van het besturingssysteem.

Via de ondersteuningspagina van de Razer Phone is nu te lezen dat het toestel een upgrade naar Android Oreo in Q1 2018 krijgt. Dat betekent dat we nog in maart deze update mogen verwachten. Daarbij lijkt het erop dat de telefoon direct een upgrade naar Android 8.1 Oreo krijgt in plaats van Android 8.0. Daar is nog geen hard bewijs voor, dit is gebaseerd op een stuk code die bij Razer vandaan komt.

De drie stukken code die zijn verzonden door Razer zijn op zichzelf niet heel interessant. Het zijn voornamelijk bugfixes voor Google Compatibility Test Suite. Dat is de tool die Google gebruikt om de fixes goed te keuren zijn voor een bepaalde versie van Android. Het gaat om deze versie van de CTS die Razer gebruikt om hun fixes mee te testen. De tak waar de ingenieurs mee werken heet oreo-mr1-cts-dev. Deze versie van CTS is de variant die alleen werkt op de 8.1 Oreo-versie. Hierdoor mogen we concluderen dat de Razer Phone versie 8.0 van Android overslaat.

Beschikbaarheid

De telefoon zelf is inmiddels beschikbaar in de Benelux en kan in de eigen webshop of via Belsimpel aangeschaft worden. Een update naar Android 8.1 is op dit moment nog niet bevestigd door Razer zelf. Als de gegevens kloppen, dan mogen we nog voor het eind van maart 2018 een update naar Android 8.1 verwachten.

LG BL-T19 Batterij 10.3WH 3.8V

Hp AJ02XL Batterij 21WH 7.4V

Samsung A2514_KSM Laptop-oplader

Alcatel TLi017C1 Batterij 1780mah 3.8V

Clevo W740BAT-6 Batterij 4800mAh/53.28Wh 11.1V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *