Ondersteuning voor irisscanners kan naar toekomstige Androidversies komen

Het idee bestaat al sinds de release van Galaxy Note 7, maar het lijkt erop dat er langzaam maar zeker nieuwe stappen worden gezet richting een officiële irisscanner voor Android. De broncode van Android (AOSP) geeft concrete aanwijzingen voor de implementatie van deze techniek.

 Ontgrendelen

Het begon allemaal met de ouderwetse pincode. Tegenwoordig kunnen we onze telefoons ontgrendelen met ons gezicht of een vingerafdruk. In de nabije toekomst moet hier de mogelijkheid bijkomen om je toestel te ontgrendelen met alleen je ogen. Irisscanners zijn al een groot onderdeel van de beveiligingssector en het lijkt erop Google de techniek ook gaat omarmen.

Er zijn een aantal commits gevonden in het Android Open Source Projec(AOSP). Deze commits voegen iris-identificatie toe als een biometrische beveiligingsmethode. Een biometrische beveiligingsmethode gebruikt delen van je lichaam om een toestel te beschermen. Een goed voorbeeld is de inmiddels ontzettend populaire vingerafdrukscanner. We moeten er wel bij zeggen dat deze commits niet van Google afkomen. Een aantal software-ingenieurs dat nu werkt aan Fingerprints Cards hebben de commits verzonden. Deze bedrijven maken chips, camera’s, sensoren et cetera en waarschijnlijk willen ze hun producten beter laten werken met Android.

De code voegt nog geen volledig werkende irisunlock toe. Het zorgt er alleen voor dat de interne structuur wordt aangepast. Dus in plaats van de code voor lockscreens aan te passen, voegt de code de benodigde toestemmingen toe aan de code. Deze toevoegingen moet het voor ontwikkelaars makkelijker maken om hun eigen code toe te voegen. Dat lijkt een kleine aanpassing, maar op die manier wordt het voor alle merken mogelijk om hun irisscan-techniek aan toekomstige Androidtoestellen toe te voegen.

Beschikbaarheid

Het zal dus nog even duren voordat we onze toestellen met onze ogen kunnen ontgrendelen. Op dit moment wordt de code met deze techniek aangepast om het voor fabrikanten makkelijker te maken de techniek in hun smartphones te implementeren. Er is nog geen enkele indicatie dat een telefoon die al is aangekondigd deze feature zal ondersteunen.

Toshiba PA5053U-1BRS Batterij 6600mah 3.7V

Dell 4XKN5 Batterij 65WH 11.1V

LG BL-48TH Batterij 3140MAH 3.8V

MSI A12-120P1A Laptop-oplader

Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *