Nokia gaat lekker met updates: bèta Android Oreo voor Nokia 3 van start

Nokia heeft de vaart er goed in. Ook de minder dure smartphones worden niet vergeten en krijgen een grote systeemupdate. Het is nu de beurt aan de Nokia 3 met de bèta-versie van Android 8.0 Oreo. Je kan je hiervoor inschrijven om te helpen testen.

 Nokia 3 met Oreo

Laatst bleek uit een rapport al dat de meeste grote fabrikanten hun toestellen maar mondjesmaat en in een langzaam tempo updaten. Nokia wil hier duidelijk de uitzondering op zijn. Zo kondigde het onlangs tijdens MWC al aan dat elke komend toestel onderdeel van Android One of Android Go gaat worden. Hierdoor krijg je de Android zoals het bedoelt is door Google en gegarandeerd snelle updates. Oreo is ondertussen al uitgerold voor de Nokia 8 die zelfs al op Android 8.1 zit, en ook Nokia 5en 6 zijn niet overgeslagen.

Nokia zet dus in op zijn goede updatebeleid en gaat lekker door met de Nokia 3. Dit toestel met een MediaTek-chip draaide tot voor kort nog op Android Nougat, maar hier gaat verandering in komen. We wisten al dat de Nokia 3 Oreo zou krijgen omdat Nokia had beloofd al hun toestellen naar deze versie te updaten. Het duurt voor het ene toestel wat langer dan het andere, maar dat is niet vreemd. Veel goedkopere toestellen worden juist helemaal in de kou gelaten.

Bij Nokia is dit niet het geval: de Nokia 3 krijgt een bèta-programma voor Android 8.0 Oreo. Je kan je hiervoor inschrijven via de Nokia Betalabs aldus de Chief Product officer van HMD, de producent van de Nokia-smartphones. Een gebruiker deelde een screenshot van wat er precies is veranderd, en we zien de bekende functies van Oreo. Denk aan Picture-in-Picture modus voor multitasken, notificaties-puntjes op je bureaublad, automatisch invullende wachtwoorden, etc.

De update is in totaal 1.6GB. Goed om te weten is dat je terug kunt gaan naar Android 7.0 Nougat, maar dat je data dan wel verloren gaat. Weet dus waar je aan begint voordat je deze bèta-update downloadt! Het is niet bekend hoe lang het bèta-programma gaat duren. Als deze is afgelopen zal de update in ieder geval naar alle gebruikers met de Nokia 3 worden uitgerold. Dat is alleen maar goed nieuws voor de eigenaren van dit toestel.

Lenovo L15L4PC0 Batterij 6055mah/46Wh 7.6V

ASUS A41N1501 Batterij 48Wh 15V

Clevo N150BAT-6 Batterij 62Wh 11.1V

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

Dell YFDF9 Batterij 5800mah/65Wh 11.1V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *