Google: meer Android Oreo (Go)-toestellen op komst tijdens MWC  

Volgende week zullen er op het Mobile World Congress toestellen met Android Oreo Go en Android one worden aangekondigd. Deze toestellen zullen vlak na deze beurs ook al beschikbaar zijn.

 Android Oreo (Go-editie)

Android Go is geoptimaliseerd voor toestellen met 512MB tot 1GB aan werkgeheugen en werd tijdens Google I/O van 2017 aangekondigd. In december werd deze editie als onderdeel van Android 8.1 Oreo uitgerold waarbij een aantal functies zijn ingeschakeld of juist zijn uitgeschakeld. Een belangrijk onderdeel in Android Oreo Go zijn de speciaal aangepaste versies van Google-apps. Er zijn inmiddels al al vele Go-versies uitgebracht zoals Maps Go, Gmail Go en Google Assistant Go. Telefoons met weinig werkgeheugen en een lichte processor kunnen ook met Oreo Go en deze aangepaste apps prima uit de voeten.

Hiroshi Lockheimer, senior vice president bij Google, geeft in een blogpost aan dat we tijdens het Mobile World Congress volgende week, meer van dit soort smartphones kunnen verwachten. Vlak na deze beurs zullen deze Android Oreo Go-smartphones ook al aan te schaffen zijn.

Android One

Lockheimer haalt het platform Android One ook aan. Dit platform richt zich op snelle beveiligingsupdates en versie-updates en een goede software-ervaring. De software op Android One-toestellen is volledig afkomstig van Google. Daarnaast zullen updates ook, net als bij Pixel-apparaten, direct van Google komen. We kunnen volgens Lockheimer volgende week ook meer Android One-toestellen verwachten.

Aantallen

Deze herfst is het precies 10 jaar geleden dat het eerste Androidtoestel werd gelanceerd. Toentertijd was het niet makkelijk om een platform te bouwen voor mobiele telefoons en besloot Google over te schakelen op een opensource-platform waar ontwikkelaars zelf mee aan de slag konden. Nu, 10 jaar later, zijn er meer dan 2 miljard actieve Androidapparaten, verdeelt over 1300 merken en 24.000 unieke producten.

Lockheimer geeft aan dat Android tot ongekende hoogten is gegroeid maar dat er markten zijn die nog niet van het Android-besturingssysteem gebruik kunnen maken en dat zijn de opkomende markten. Android Oreo Go moet hier verandering in gaan brengen.

Bose 88796 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Philips HF12 Laptop-oplader

Nintendo WUP-012 Batterij 1500mAh 3.7V

Motorola FX30 Batterij 2810mAh 3.8V

ASUS C41-N550 Batterij 4000mAh/59Wh 15V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *