BLU Vivo X officieel: 6 inch 18:9-scherm en vier camera’s

Fabrikant BLU heeft een nieuw vlaggenschip uitgegeven, de Vivo X. Dit toestel werd onaangekondigd de wereld ingezet en is nu al te koop. Deze verrassingsrelease brengt ook een verrassende telefoon met zich mee.

Indrukwekkende selfiecamera

De BLU Vivo X beschikt over een 6 inch-scherm met een resolutie van 1440 bij 720 en dat geeft een aspect ratio van 18:9. Het scherm is licht gebogen en boven het werkveld vinden we een dual front facing camera met een 20 megapixelsensor. Deze eerste camera heeft een diafragma van f/2.0. De tweede camera is een 8 megapixel groothoeklens. Beide camera’s zorgen voor een scherpte-diepte-effect (bokeh) wanneer je er foto’s mee maakt. Om het af te ronden beschikt deze kant over een flits, zodat je zelfs met weinig licht een goede selfie kunt maken.

Aan de achterkant vinden we wederom twee camera’s. De ene is een 13 megapixelsensor en de ander een 5 megapixelsensor. Deze camera’s maken gebruik van phase detection, autofocus en laser focus. De twee camera’s samen maken het mogelijk om in real-time scherpte-diepte in foto’s te creëren.

Onder de motorkap van de BLU Vivo X vinden we een octacore MediaTek Helio P25-processor die 4GB aan RAM met zich meebrengt. Het interne geheugen is 64GB, maar het is mogelijk om dit uit te breiden door middel van een microSD-kaart. De batterij van de Vivo X is een 4010mAh batterij. Aan de aan de achterzijde van de telefoon vinden we een vingerafdrukscanner.

Daarnaast heeft de telefoon de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken, ondersteunt hij snelladen en beschikt hij over Maxx Audio. Dit is software die ervoor zorgt dat het geluid mooier, voller en dieper uit de telefoon komt. Het is ook mogelijk om de telefoon met je gezicht te ontgrendelen. Een klein nadeel van de Vivo X is het ontbreken van Android 8.0 Oreo. De telefoon wordt nu geleverd met Android 7.0 Nougat. Wanneer en of de meest recente versie ook naar de telefoon komt, is op dit moment nog niet bekend.

Beschikbaarheid

De BLU Vivo X is vanaf vandaag te bestellen bij Amazon en kost 250 dollar. Dat is iets meer dan 200 euro. Op dit moment is de telefoon alleen in het zwart leverbaar. Het verschilt per persoon of de telefoon leverbaar is via Amazon. Bij sommige gebruikers geeft Amazon aan dat de telefoon via AmazonGlobal kan worden verstuurd, bij anderen geeft het bedrijf aan dat het niet levert naar Nederland. Mocht je de telefoon willen bestellen, houd dan rekening met forse verzendkosten.

Toshiba PA5053U-1BRS Batterij 6600mah 3.7V

Dell 4XKN5 Batterij 65WH 11.1V

LG BL-48TH Batterij 3140MAH 3.8V

MSI A12-120P1A Laptop-oplader

Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *