Officieel: OnePlus 3 en 3T krijgen Face Unlock, zelfde als OnePlus 5T

De OnePlus 3 en 3T krijgen officieel Face Unlock, ofwel ontgrendelen met je gezicht. Deze feature zat eerst in de OnePlus 5T en is daarna naar de OnePlus 5 gebracht. De OnePlus 3 en 3T volgen binnenkort met een bèta-versie. Wanneer de definitieve versie van Face Unlock klaar is, is nog niet bekend.

OnePlus 3 en 3T met Face Unlock

Bij de presentatie van de OnePlus 5T was er een nieuwe feature van OnePlus: Face Unlock. Hiermee konden gebruikers razendsnel hun telefoon ontgrendelen door naar de voorkant van de telefoon te kijken. Face Unlock werkt namelijk door middel van gezichtsherkenning. Deze functie zit al standaard in Android, maar is door OnePlus aangepast om sneller en accurater te werken. Ook hoef je niet meer het scherm apart te ontgrendelen nadat je gezicht is herkend. Je wordt direct naar je homescreen gebracht. Dit zorgt ervoor dat reviewers onder de indruk waren van Face Unlock van OnePlus.

Nadat eerder al bekend was gemaakt dat de OnePlus 5 Face Unlock zou krijgen, ontbreken de OnePlus 3 en 3T ook niet. Eerder had Carl Pei, de co-founder van OnePlus, een teaser op Twitter gezet. Hierin zei hij dat gebruikers van de 3 en 3T zichzelf moesten laten horen toen de OnePlus 5 Face Unlock kreeg.

Nu is in een interview met dezelfde Pei op CES in Las Vegas bekend gemaakt dat de OnePlus 3 en 3T inderdaad Face Unlock krijgen in een toekomstige update. Eerst in bèta-vorm, en daarna zal Face Unlock naar de stabiele versie van OxygenOS worden uitgerold. Er is een open bèta van  OxygenOS, dus hier zal Face Unlock voor deze apparaten eerst worden getest. Pei voegt nog toe dat er geen reden is om features die makkelijk over te zetten achter te houden voor oudere apparaten.

De behoefte aan Face Unlock zou bij de 3 / 3T wat minder groot kunnen zijn dan bij de 5T, aangezien bij deze laatste de vingerafdrukscanner aan de achterzijde zit. Bij de 3 en 3T zit deze aan de voorkant, dus kan je voortaan kiezen of je je telefoon ontgrendeld door middel van je gezicht of je vingerafdruk.

Houd er wel rekening mee dat Face Unlock minder veilig is dan de vingerafdrukscanner. Er wordt namelijk alleen gebruik gemaakt van de front-facing camera, en niet van extra sensoren zoals bij Face ID van Apple het geval is. Dit is dan ook de reden dat OnePlus je geen vertrouwelijke zaken zoals banktransacties laat verifiëren d.m.v. je gezicht.

HP 445102-002 578189-001 Laptop-oplader

Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

MSI BTY-L77 Batterij 7500mAh/83.25Wh 11.1V

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *