Deze 2 Android-functies komen naar Chromebooks

Chrome OS neemt veel mogelijkheden vanuit Android over. Zo zijn uitgebreidere mapjes reeds gesignaleerd en zitten de Notification Dots uit Oreo eraan te komen.

gsm accu

Chrome OS en Android

Lange tijd leek het erop dat Chrome OS en Android samen zouden gaan onder de noemer Andromeda, maar Hiroshi Lockheimer (senior vice president bij Google) ontkrachte dit in een interview in december van 2016. Er was volgens hem absoluut geen reden om Android en Chrome OS samen te voegen, beide systemen zijn op zichzelf namelijk erg succesvol en bedienen een verschillend publiek.

Wel is het volgens Lockheimer zaak dat beide systemen elkaar goed aanvullen. Vandaar dat Google destijds de Play Store met alle Androidapps op Chrome OS heeft geïntroduceerd. Nu zien we ook een aantal andere functies vanuit Android de overstap maken naar Chrome OS: notification dots en uitgebreidere mappen.

Notification Dots

Android 8.0 Oreo bevat vele nieuwe mogelijkheden, waaronder de ‘notification dots’ die hieronder te zien zijn. Dit is een cirkeltje in de kleur van de app of folder die aangeeft dat er een melding is. Als je de app lang ingedrukt houdt, kun je de melding bekijken of wegvegen.

Deze notification dots komen nu ook naar Chrome OS, zo blijkt uit een omschrijving in een commit verborgen in het besturingssysteem. De optie zou via een ‘flag’ in te schakelen zijn, maar is nu nog verborgen om bugs te pletten. Het is nog niet bekend of de notification dots exact hetzelfde zijn als die van Android, maar het lijkt erop dat er een contextmenu kan worden geopend door ze aan te klikken.

Mappen

Het is in Chrome OS mogelijk om mapjes aan te maken en daarin apps te herbergen, zij het op een heel eenvoudige manier. Nu zijn er aanwijzingen in de code opgedoken die wijzen op een uitgebreidere versie van deze mappen. Er kan in de nieuwe mappen geveegd worden als er meerdere apps aanwezig zijn. Dat kunnen er wel 16 per pagina zijn, verdeeld over 3 pagina’s.

De mogelijkheid is voor nu alleen nog zichtbaar in in het Canary-testkanaal van Chrome OS. Het is dus nog niet bekend of en wanneer de uitgebreide mapjes naar het stabiele kanaal komen. We vermoeden dat het niet al te lang meer zal gaan duren.

Ontvang 100 euro extra retour bij een Samsung-toestel

Je krijgt 100 euro extra inruilkorting wanneer je een Samsung Galaxy S8, S8+ of een Note 8 koopt bij Tele2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *