HTC EYEs, specificaties verklapt door HTC

Een aantal dagen geleden lieten we jullie kennis maken met de HTC EYEs. We wisten toen al een aantal specificaties met jullie te delen, dankzij een lek van Evan Blass. Nu is er weer het één en ander gelekt, maar door HTC zelf. Eigenlijk kunnen we stellen dat alle specificaties nu bekend zijn.

HTC U11 EYEs

De midranger die op de rol staat om vandaag gelanceerd te worden, blijkt een onderdeel te zijn van de U11-serie en krijgt de naam HTC U11 EYEs. Het is nu ook duidelijk waarom dit een EYEs is. Dit heeft met de camera’s aan boord te maken. Op de achterkant van het toestel zit een 12 megapixelcamera met de referentie “UltraPixel 3”. In een testresultaat komt naar voren dat dit toestel een DxOMark-score haalt van 90, dit is gelijk aan wat de camera van de ‘gewone’ U11 presteert. Waarschijnlijk betreft het dan ook dezelfde camera. Aan de voorkant vinden twee 5 megapixelcamera’s die in samenwerking een bokeh-effect kunnen geven aan je foto’s.

Net als alle U11-toestellen zal ook dit toestel de beschikking hebben over de Edge Sense-technologie. Door in het toestel te knijpen kun je apps starten, de Edge Launcherte voorschijn toveren, foto’s maken en ook kan er in China een HTC-eigen slimme assistent opgeroepen worden. Google’s Assistant werkt, net als veel Google-services, niet in China. Hiervoor heeft HTC een eigen assistent in het leven geroepen. HTC ziet zijn gebruikers graag gebruik maken van de Sense-techniek, dat is iets wat de hoesjes verraden. Er is in het hoesje een ruimte vrijgelaten waardoor je met je vingers nog prima de Sense-plekken kan bedienen.

Voor Chinese pre-orders liggen er een aantal cadeautjes te wachten voor snelle beslissers. Eén van die cadeautjes is een adapter van USB-C naar een 3,5mm koptelefoon-aansluiting. We mogen dus aannemen dat ook deze U11 geen jack-plug kan verdragen. HTC maakt wel melding van zijn USonic noise cancellation-koptelefoons, maar het is nog niet duidelijk of deze met het toestel worden meegeleverd.

De overgebleven specificaties zijn verder geen verassing. Het toestel heeft een 6 inch 1080p-scherm in een 18:9 ratio, wordt voorzien van een Snapdragon 652, krijgt 4GB werkgeheugen en 64GB aan uitbreidbare opslag. Hij zou een aardig uithoudingsvermogen moeten hebben met de 3930mAh-batterij aan boord.

Beschikbaarheid

De HTC EYEs is verder beperkt waterdicht met een IP67-certificering. Hij wordt geleverd met Android Nougat als besturingssysteem en zal 3299 Yen moeten kosten, dat is ongeveer 420 euro. Of en wanneer we het toestel in Nederland kunnen verwachten is nog niet bekend.

Motorola FL40 Batterij 3425/3630mAh

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

ASUS C11P1501 Batterij 3000mah 3.85V-4.4v/11.5wh

Lenovo L13M4P21 L13L4P21 Batterij 4600MAH 7.4V

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *