Benchmarktest gelekt: Samsung Galaxy S9 Plus vs. iPhone X

Op het moment zou de iPhone X de meest geavanceerde telefoon op de markt zijn en duidelijk het toestel zijn waar andere smartphonemakers zich aan moeten meten. Dat de iPhone X het in 2017 wint is duidelijk, maar opvallender is dat de smartphone ook volgend jaar nog lijkt te gaan zegevieren. Tenminste, als we de Geekbench score van de Samung Galaxy S9+ moeten geloven.

Exynos versies kunnen niet tippen aan Phone X score

Het zijn niet de eerste benchmark scores, welke van de nieuwe Galaxy S9 toestellen zijn opgedoken. Eerder verschenen er al resultaten van de Samsung Galaxy S9 en S9+ met de Exynos 9810 chipset. Deze kwamen helaas voor Samsung niet in de buurt van de scores van  de iPhone X. Maar ook de versies met een Snapdragon chipset lijken het nog moeilijk te gaan krijgen met de iPhone X.

Snapdragon Galaxy S9+ doet het beter daan Exynos 9810 model

Onlangs dook er nieuwe Geekbench evaluatie op. Deze keer van de Galaxy S9+ met een octa-core Snapdragon 845, welke onder de codenaam SM-G965U1 gaat. Het toestel krijgt voor de single-core prestaties een score van 2422, terwijl de multi-core score 8351 punten bedraagt. Hiermee behaalt het toestel veel hogere resultaten dan de Exynos variant, welke respectievelijk 1191 en 3835 punten behaalde voor de single-core en multi-core testen. We moeten er wel bij zeggen dat het Exynos toestel werd gebenchmarkt met 4GB aan werkgeheugen, terwijl het Snapdragon toestel uitgerust was met meer RAM. Daarnaast zou Geekbench te vroeg een prototype van de Exynos Galaxy S9+ hebben getest.

Ook Snapdragon versie komt niet in de buurt bij iPhone X

Ook bij het Snapdragon model van de Galaxy S9+ zou het gaan om een prototype, maar deze zou redelijk dezelfde resultaten opleveren als het uiteindelijke productietoestel. Als we de resultaten vergelijken met de iPhone X, zien we dat het Apple toestel het hier ook weer beter doet. De iPhone X mocht scores van 4199 en 10061 punten binnenhalen voor de single-core en multi-core prestaties.

Pas op met benchmark scores

Zoals altijd moet je natuurlijk weer niet teveel hangen aan de benchmark scores. Als je je oordeel alleen zou baseren op deze scores, zou je er vaak achter komen dat dingen uiteindelijk toch niet kloppen. Het beste is altijd om de toestellen zelf in je hand te houden en daadwerkelijk te vergelijken.

HP TPC-BA521 TPCBA521 Laptop-oplader

Motorola SPN5632B Laptop-oplader

LENOVO 54Y8861 PS-2151-01 Laptop-oplader

Bose 88796 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Dell 6MT4T Batterij 62Wh 7.6V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *