IPhone batterij snel leeg: 5 oplossingen om dit probleem te verhelpen

Vindt u dat de batterij van uw iPhone ook zo snel leeg is? Dagelijks opladen is veelal een must wanneer u uw iPhone intensief gebruikt.gsm accu

Echter als u het einde van de dag niet haalt met één batterijlading, of de batterij van uw iPhone is snel leeg zonder dat u ‘m veel gebruikt dan is er iets aan de hand. Dat geldt overigens voor de meeste smartphones.

Als de batterij van uw smartphone snel leeg is, dan is het zeker raadzaam om rustig te gaan bekijken hoe dat komt.

Want vaak zijn het slechts bepaalde instellingen, apps of simpelweg een fout in een update er de oorzaak van dat de batterij van een smartphone snel leegloopt.

In dit artikel gebruiken we de iPhone als voorbeeld. Maar elke geboden oplossing zal tevens toepasbaar zijn op andere merken smartphones.

1) De batterij van uw smartphone kalibreren

De iPhone heeft zoals iedere andere smartphone een batterijindicator die aangeeft hoe vol de batterij nog is. Ook zorgt de batterijindicator ervoor dat er een melding op het scherm verschijnt zodra er de batterij nog maar voor 20 procent, 10 procent of 5 procent gevuld is.

Tevens bepaald diezelfde indicator wanneer de iPhone moet worden afgesloten om de batterij te beschermen tegen te ver ontladen.

Een prima systeem. Tenminste zolang de batterijindicator de juiste waarden aangeeft. Want die kunnen verlopen door de manier waarop we de iPhone gebruiken en de batterij laden. Iets wat veelal tot gevolg heeft dat de batterijindicator aangeeft dat de batterij leeg is terwijl dat eigenlijk nog helemaal niet het geval is.

Ervoor zorgen dat de batterijindicator weer de juiste waarden gaat aangeven is gelukkig niet heel moeilijk en gaat als volgt:

 1. Maak de batterij helemaal leeg door de iPhone te blijven gebruiken totdat hij zichzelf uitschakelt.
 2. Sluit de iPhone aan de lader aan en laad de batterij op tot 100 procent. Laat de iPhone vervolgens nog ongeveer 2 uur aan de lader liggen zonder ‘m te gebruiken.
 3. Geef uw iPhone vervolgens een harde reset.
 4. Gebruik de volledige batterijlading van iPhone nogmaals totdat hij zichzelf uitschakelt.
 5. Laad wederom de batterij op tot 100 procent zonder ‘m te gebruiken.

Na deze procedure zou de batterijindicator weer de juiste waarden aan moeten geven.

2) Helderheid door de iPhone laten bepalen

De iPhone heeft een ingebouwde lichtsensor. Met behulp van deze lichtsensor kan de iPhone helemaal zelf bepalen hoe helder het beeldscherm moet zijn om goed en comfortabel te kunnen zien wat er op het beeldscherm wordt weergegeven.

Een enorm handige functie omdat het beeldscherm van een smartphone met afstand de grootste stroomverbruiker is. En hoe helderder een beeldscherm staat ingesteld, hoe meer stroom het beeldscherm zal verbruiken.

De helderheid van het beeldscherm door de iPhone zelf laten bepalen zal dan ook merkbaar schelen in het stroomverbruik.

Bekijken of de helderheid van het beeldscherm op automatisch staat doet u als volgt:

 1. Open de app Instellingen.
 2. Zoek in de app Instellingen, het onderdeel Beeldscherm en helderheid.
 3. Controleer bij de optie Pas automatisch aan of het instellen van de helderheid op automatisch staat. De achtergrond van de slider zal dan groen worden weergegeven.

3) Standaard helderheid instellen

Tevens kunt u in het onderdeel Beeldscherm en helderheidaangeven hoe helder het scherm standaard moet zijn. De slider naar rechts vegen zal de standaard helderheid verhogen. Wat een hoger batterijverbruik tot gevolg zal hebben. Dezelfde slider naar links vegen zal de standaard helderheid laten afnemen, wat minder batterijverbruik tot gevolg zal hebben.

4) Bluetooth uitschakelen

De iPhone zit vol met allerhande opties die het gebruiksgemak en de mogelijkheden van de iPhone aanzienlijk vergroten. Echter, veel van deze opties laten het batterijverbruik aanzienlijk toenemen.

Daarom loont het absoluut de moeite om te bekijken welke stiekeme stroomverbruikers wel ingeschakeld staan maar die u niet gebruikt. Door deze alsnog uit te schakelen kunt u het stroomverbruik van iPhone nog weer een stukje verder terugdringen.

Een van die stiekeme stroomverbruikers op uw iPhone is Bluetooth.

Bluetooth op de iPhone kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor draadloze koptelefoons een oortjes. Maar met Bluetooth kunt u tevens data, zoals foto’s versturen naar een andere smartphone.

Als u geen van beide gebruikt dan kunt u Bluetooth beter gewoon uitschakelen. Temeer omdat Bluetooth zich eenvoudig weer laat inschakelen zodra u het wel wilt gaan gebruiken.

Bluetooth uitschakelen op de iPhone gaat als volgt:

 1. Start de app Instellingen.
 2. Zoek in de app Instellingen naar het onderdeel Bluetooth.
 3. Tik op de optie Bluetooth en veeg de slider naar links ofwel uit.

De uitgeschakelde slider zal grijs worden weergegeven. Ook zal rechts naast de optie Bluetooth in de app Instellingen worden aangegeven dat de optie Bluetooth uit staat.

Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V

HP 503377 Laptop-oplader

Motorola FL40 Batterij 3425/3630mAh

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *