Sony komt met een update om je accu langer goed te houden

De Xperia toestellen van Sony staan al bekend om hun erg goede accu’s. Nu begint Sony een test om te te kijken of de toestellen misschien nog langer goed kunnen blijven door de accu anders op te laden.

Sony komt met een update voor de beta testers van de Xperia Z2, Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact welke er voor moet zorgen dat de accu van het toestel langer mee gaat. Als de test succesvol is dat zou je langer met het toestel kunnen doen en zou dus uitstellen hoe snel je een nieuw toestel aan zou moeten schaffen. De test moet er uieindelijk voor zorgen dat de kwaliteit van de accu langer goed blijft.

Hoe Sony er meer uit wil halen

Het is al langer bekend dat het niet het beste is voor je accu als deze steeds tot 100% wordt opgeladen. De update van Sony moet er voor zorgen dat je telefoon zal ‘soft chargen’ wat betekent dat het toestel zich niet volledig op zal laden, wat dus wel betekent dat je niet van een volledig opgeladen batterij kunt genieten. De optie voor dit ‘soft chargen’ zou wel op ieder moment uit te schakelen zijn, bijvoorbeeld als je de volgende dag lang weg bent kun je er dus voor kiezen om het toestel toch volledig op te laden.

Uiteindelijk zou je dus langer van het toestel moeten kunnen genieten. Ook is het zo dat de accu, en de accubesparingsopties, van Sony van dermate kwaliteit zijn dat je nog steeds makkelijk een volledige dag met de niet-volledig-opgeladen accu zou redden. De update komt binnenkort vanzelf beschikbaar voor de gebruikers die ingeschreven staan voor het test programma van Sony. Naast de ‘soft charge’ worden er ook wat bugs uit het besturingsprogramma gehaald.

Bose 061384 061385 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Clevo W540BAT-6 Batterij 4400mAh 11.1V

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

HTC B0P82100 Batterij 6700mah 3.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *