Informatie over iCloud van Apple

In de herfst van 2017 komt Apple met een nieuwe online dienst; iCloud. iCloud is een gratis opslagplek op het internet voor mensen die een iPhone, iPad of iPod Touch in hun bezit hebben. Met iCloud wordt het o.a. makkelijker om muziek te streamen en foto’s of bestanden te delen met diverse apparaten.

Online opslagplek

Er bestaan al een aantal diensten die het mogelijk maken om bestanden (zoals foto’s en muziek) online op te slaan. Zo is er de dienst MobileMe, waar je tegen betaling opslagruimte op het web kunt kopen. En natuurlijk is er de dienst van Google: Gmail. Deze dienst is gratis, maar vertoont wel allerlei reclame. Apple wil nu met een geheel gratis dienst komen waar mensen die in het bezit zijn van een apparaat met iOS5 (zoals een iPad of iPhone) opslagruimte krijgen. Tijdens een presentatie liet Apple-baas Steve Jobbs weten dat het gaat om 5 gigabyte opslagruimte, exclusief foto’s en muziek.

Hoe werkt iCloud?

iCloud kun je zien als een webruimte op het internet (een wolk). In de webruimte kun je o.a. diverse bestanden en documenten opslaan, die je vervolgens weer kunt ophalen op een apparaat met iOS5, zoals een iPhone, iPad of iPodTouch, maar bijvoorbeeld ook ‘gewoon’ op je computer. In de toekomst zullen veel apparaten van Apple uitgerust zijn met iOS5. iCloud biedt maar liefst 9 verschillende applicaties, waaronder:

  • Mail, kalender en contacten
  • Applicaties en boeken
  • Documenten
  • Backup
  • Foto Stream
  • Muziek Stream (iTunes)
  • iTunes Match

Diverse applicaties die hierboven genoemd zijn worden momenteel al door Apple mogelijk gemaakt voor een apparaat zoals de iPad, iPodTouch of iPhone, maar nu worden al deze applicaties in één dienst ondergebracht.

Muziek downloaden

Met iCloud wordt het nóg gemakkelijker om muziek op je iPad, iPhone of iPodTouch te downloaden. Alle liedjes die voorheen gekocht zijn (of worden gekocht) in de iTunes Store kunnen met één druk op de knop op alle verschillende iOS5-apparaten worden gezet. Met iTunes Match (deze dienst is niet gratis) kun je jouw muziekbibliotheek ‘matchen’ met de liedjes in de iTunes Store. De liedjes die met elkaar ‘matchen’ kun je vrij bereiken via iCloud en zijn daar af te spelen. De iTunes Store telt momenteel ruim 18 miljoen liedjes.

Apparaten synchroniseren

Erg handig is dat iCloud het mogelijk maakt om i-apparaten met elkaar te synchroniseren. Het werkt als volgt; je zet een bestand (bijvoorbeeld een foto) op je iPhone, en vervolgens wordt het bestand opgenomen in alle i-apparaten. Daardoor heb je ook via alle andere apparaten toegang tot het bestand en kun je het bestand, de foto, ook bekijken bijvoorbeeld op je computer of iPad. Het is dus niet meer nodig om alle bestanden op elk apparaat te zetten en dit scheelt een hoop tijd.

Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

BATTERIJ MEDION BTP-DSBM – 11.1V – 5000mAh/55.5Wh – accu

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *