Beste laptops van 2017 – notebooks en chromebooks overzicht

Het is weer tijd om de nieuwe beste laptops van dit moment in 2017 te vergelijken. Van de beste koop laptop tot de goedkoopste en de best geteste notebooks van de beste laptop merken. Daarnaast wordt er nog een overzicht gegeven per type in 2017: zoals mini laptops, netbooks, budget notebooks, businessnotebooks, ultrabooks, natuurlijk chromebooks en gaming laptops . De lijsten zijn gebaseerd op de mening van vooraanstaande computer websites zoals Tweakers en de consumentenbond in 2017. Lees en kom tot de beste keus voor je nieuwe laptop/notebook! Apple doet het nog steeds goed met de Macbooks.

Notebooks, laptops, netbooks, ultrabooks, macbooks en noem maar op – wat is het verschil?

Bij het kopen van een laptop vliegen de verschillende termen je om de oren. Voor mensen die nog de tijd gewend zijn dat er alleen laptops waren, kan dit nogal verwarrend zijn. Nog even ter verduidelijking, voordat we overgaan op het bespreken van de beste laptops 2017: een notebook is vandaag de dag de nieuwe benaming voor een laptop. Een netbook onderscheidt zich van een notebook of laptop door zijn kleine afmeting en doorgaans goedkope prijs. Een netbook is veelal bedoeld voor activiteiten die weinig van een processor vergen, zoals surfen op internet of werken met Office programma’s. Een ultrabook is weer het nieuwste van het nieuwste. In 2017 begint het al populairder te worden daar het bijna het gevoel van een tablet geeft. Het is een uiterst hypermoderne laptop met een gelikter design en een erg licht gewicht – Intel vond het de naam ultrabook waardig. Een Macbook (Pro of Air) zijn de de door Apple ontwikkelde laptops die niet met Windows werken.

Bij welke goede websites moet je zijn als het gaat om reviews van laptops en netbooks?

Er zijn een aantal websites die zich alleen maar bezig houden met het reviewen van alles op het gebied van computers. In de loop der jaren hebben een aantal van deze websites een goede reputatie opgebouwd. Websites die je even moet bekijken om tot een een beste keus laptop te komen zijn Tweakers.net, Pcmag.com, Techradar.com, reviews.cnet.com en natuurlijk onze eigen vertrouwde Consumentenbond die jaarlijks de best geteste laptops of notebooks selecteert die geschikt zijn voor jou (je moet je alleen wel registeren, anders krijg je geen toegang). Op basis van al deze websites is deze top lijst tot stand gekomen.

Belangrijke trends voor 2016 & 2017

Natuurlijk is de PC industrie altijd in beweging. Wat momenteel het belangrijkste is waar je aan moet denken is of je Windows 10 op de laptop wil hebben. Momenteel liggen er nog veel notebooks met Windows 10 in de schappen. Dit is echter niet heel erg, want zoals Tweakers.net aangeeft is Windows 10 vooral een voordeel wanneer je een touchscreen of goede touchpad hebt. Toch is het wel iets om in overweging te namen. Naast de prijs en kwaliteit natuurlijk. De beste laptop merken blijven ook in 2016 en 2017 onveranderd. Wel is er een kleine kentering te waarnemen. Nu Apple zoveel met iPads en iPhones verdient (90% van de inkomsten) lijkt het alsof de focus minder op MacBooks is komen te liggen. Veel mensen waren lichtelijk teleurgesteld over de laatste Macbook omdat het weinig verschilde van de vorige versie. Voor mensen die grafisch werk doen was de Macbook altijd de nummer 1, maar inmiddels zijn er goedkopere merken bij gekomen die nog beter geschikt zijn.

Beste laptops van 2017 – de beste notebooks, netbooks en Macbooks van dit moment

Eerst een overzicht van de beste laptops in de hoogste prijsklasse, maar ook met de beste kwaliteit. Daarna gaan we de beste notebooks per categorie bij langs. De lijst zal in de loop van 2017 worden bijgewerkt.

 • Dell XPS 13 (Kaby Lake CPU)
 • Asus ZenBook UX305 – wordt gezien als beter dan de Macbook Air, terwijl de laptop veel goedkoper is
 • De nieuwste Apple Macbook Air 13 inch – de ultra dunne notebook
 • Macbook Pro met Touchbar 13 Inch
 • HP Chromebook 13
 • Razer Blade Stealth
 • Samsung Notebook 9
 • Lenovo ThinkPad X1 Yoga
 • Surface Pro – geweldige Windows 10 laptop
 • HP Spectre x360 – de perfecte balans tussen laptops en tablets
 • Samsung Notebook 7 Spin
 • Dell Inspiron 13 7000 – een goedkope beste koop laptop voor studenten
 • Lenovo LaVie Z

Goedkoopste beste budget notebook van 2017 – Lenovo Ideapad 100S, Asus X555LA-XX290H en Dell Vostro 15 3000

In 2016 is de keuze van Tweakers.net in hun ‘Best Buy Guide’ gevallen op de Medion E6421 die al voor 400 euro verkrijgbaar is. Volgens tweakers.net een bijzonder goede koop vanwege de relatief krachtige CPU. PCMag raadt als budget koop vooral Chromebooks aan, maar als laptop komt na twee Chromebooks de Dell Inspiron 11 3000 Series Non-Touch, hun experts keuze, binnen. De HP 250 G4 is volgens PCadvisor.co.uk de nummer 1 budget laptop voor studenten van 2016/2017. Volgens Laptopmag is de echt goedkope Lenovo Ideapad 100S de onbetwiste topper.

Beste business notebook – de beste laptop voor zakelijk gebruik van 2017 – Lenovo ThinkPad T450s

Laptopmag is erg onder de indruk van de kwaliteit/prijs verhouding die Lenovo biedt. Ook voor zakelijk gebruik laptops komen ze tot de conclusie dat de de Lenovo Thinkpads ideaal blijven. Dit jaar in het bijzonder de Lenovo Lenovo ThinkPad 13. Als alternatieven noemen ze ook de laptops van Dell voor in 2017.

Beste chromebooks 2017

Er gaan steeds meer Chromebooks over de toonbank. Dit is ook niet verbazend aangezien ze supersnel zijn, lichtgewicht en behoorlijk veel kunnen. Steeds meer bekende laptop merken mengen zich in de Chromebook strijd. Hier is de 2017 top 5 chromebooks van Techradar.com. Van 11.6 inch tot 14 inch.

 • Acer Chromebook 14
 • Asus Chromebook Flip
 • Acer Chromebook R 11
 • CTL Chromebook J2
 • Dell Chromebook 11

Beste gaming laptop van 2017 – Game laptops

Als de beste gaming laptop van dit moment in 2017 komen Techradar, PCmag en Laptopmag met de Alienware 13 R3 (OLED). Andere top titels die veel genoemd worden zijn de Gigabyte P37X v6en de Razer Blade Pro gaming laptop. Een betaalbare goedkope en sterke gaming laptop is ook de Asus ROG Strix GL502 voor slechts 400 euro!

Sony AC-NB12A Laptop-oplader

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

HP 504966-001 TFX0220D5WA Laptop-oplader

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

accu-pc.blogspot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *