Accu Compaq Presario CQ61

U hoeft slechts een paar voorzorgsmaatregelen te nemen om de accuduur van de Compaq Presario CQ61 Accu te verlengen. De maatregelen die u kunt nemen hebben betrekking op: de gebruiksduur van de accu en de levensduur van de accu. De gebruiksduur heeft betrekking op de tijd dat u met een enkele volledig opgeladen accu kunt werken. De levensduur van de accu is de tijd die een accu werkt voordat deze vervangen dient te worden. Bovendien kunt u door een tweede accu aan te schaffen, uw mobiliteit vergroten en de gebruiksduur verdubbelen.

Om de gebruiksduur van de accu te verlengen, kunt u het beste het energieverbruik verminderen:
Stel de helderheid van uw scherm zo laag mogelijk, maar nog steeds comfortabel in
Gebruik tijdens het werken op accuspanning zo weinig mogelijk cd’s en dvd’s
Voer geen zware taken uit (zoals spelletjes en het bewerken van video’s) als de Compaq Presario CQ61 van accu spanning wordt voorzien
Schakel apparaten die u niet gebruikt, zoals een draadloos LAN-netwerk of Bluetooth, uit

Om slijtage van de Accu Compaq Presario CQ61 te verminderen, kunt u een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen nemen:
Laad uw accu altijd volledig
Laad voordat u een nieuwe accu gebruikt, deze eerst helemaal op. Ontlaad de accu en laad de accu dan nogmaals volledig op
Gebruik zo vaak mogelijk de wisselstroomadapter

Uw systeem schakelt in de stand stand-by of in de sluimerstand als de accuspanning onder een bepaald peil komt. Op deze manier wordt voorkomen dat er gegevens verloren gaan. Maar om uw accu volledig te kunnen ontladen, moet u deze instellingen uitschakelen. Dit doet u door uw systeem opnieuw op te starten en de BIOS Setup te openen. Laat de Compaq Presario CQ61 ingeschakeld in de BIOS Setup totdat deze wordt uitgeschakeld. De accu is nu volledig ontladen. Sommige systemen beschikken over de BIOS-optie “Calibrate battery” of “Refresh battery”. U kunt deze optie gebruiken om uw accu volledig te ontladen. Wanneer uw systeem een NiMH-accu gebruikt, dient u de accu regelmatig op te laden, te ontladen en opnieuw op te laden. Bij een Li-Ion-accu zijn deze handelingen minder vaak nodig, maar worden aangeraden wanneer u merkt dat de gebruiksduur van de accu afneemt.

Sony AC-NB12A Laptop-oplader

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

HP 504966-001 TFX0220D5WA Laptop-oplader

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

accu-pc.blogspot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *