Beste desktop PC in 2017 – Nieuwste computers

Een overzicht van 2017’s nieuwe beste koop desktop PC’s en beste computers van 2017. Ondanks dat de ouderwetse desktop PC steeds meer moet wijken voor de laptop en de tablet, blijft er een markt bestaan voor PC’s. Hier komen alleen de beste nieuwe PC’s aan bod. Van prijzige Game PC’s tot goedkope budget PC’s en van All-In-One uitvoeringen tot specifiekere computers. De lijsten van verschillende types beste koop PC’s in 2016/2017 zijn gemaakt op basis van expert review websites als de consumentenbond, PCWorld, PCMag, Expertreviews en Toptenreviews.

Wat is een desktop PC?

Degenen die op zoek naar laptops en tablets moeten kijken naar mijn andere artikelen. Hier gaat het over de goede oude vertrouwde persoonlijke computers. Deze PC’s zijn bedoeld voor gebruik op één locatie, meestal op een bureau, en zijn daardoor dus niet mobiel. Vroeger bevond de kast met daarin de hardware zich veelal horizontaal onder het beeldscherm, maar vandaag de dag komen ze vrijwel allemaal in de vorm van een verticale kast (tower computers) met daarnaast het beeldscherm. Hoewel veel mensen zijn overgestapt op mobiele apparaten, heeft de desktop PC zo zijn voordelen. Zo kun je voor een behoorlijk voordelige prijs zeer krachtige machines in huis halen. Zo zijn gamers vaak nog erg verknocht aan hun PC’s die de meest zware specificaties aan kunnen.
Beste computer merken

Er zijn een aantal merken die van oudsher de computer markt domineren. Toch zijn er ook enkele nieuwkomers die steeds vaker in de top 10 lijsten van websites voorkomen of vaak door de consument worden aangeschaft. Hier een overzicht van de beste desktop pc merken die in 2016/2017 veel worden verkocht.

 • Apple
 • Dell
 • HP
 • Acer
 • Lenovo
 • Sony
 • Samsung
 • Asus

De dure, maar beste Desktop PC in 2017

Het in deze lijst besproken type computer is bijzonder prijzig en geschikt voor de meest veeleisende werkzaamheden. Deze computers zijn alleen aan te raden voor de mensen die hun PC optimaal willen benutten op het gebied van gamen en multimedia. De lijst is gebaseerd op de expert review websites PCMag.com, Techrader.com en Toptenreviews.com. Deze beste computers 2017 zijn allemaal boven de 1000 euro.

 • Scan 3XS Z170 Performance GTK6
 • Apple iMac met 5K Retina display
 • Wired2Fire Diablo Elite
 • Chillblast Fusion Ares
 • Asus Zen AiO Z240ICGT

Beste Budget PC 2017 – De betaalbare goedkopere computers

Niet iedereen is bereid flink zijn portemonnee te trekken voor een computer. Voor veel mensen is een normale desktop PC voor de gemiddelde prestaties meer dan voldoende. Dit zijn de goedkope modellen die op alle top 10 lijsten binnenkomen. Binnen deze prijsklasse doet Lenovo het altijd goed, ook op de Laptop markt overigens. Deze computers zijn in Nederland online verkrijgbaar via de Lenovo Shop. De volgende beste computers zijn allemaal onder de 500 euro.

 • Dell Inspiron Desktop
 • Apple Mac mini
 • Asus VivoMini UN45
 • Acer Revo Build
 • Lenovo IdeaCentre 710

Beste Game PC voor 2017 – Computers voor gamers

Voor de gamers onder ons die graag in hoge kwaliteit en op hoge snelheid spellen willen spelen, is er naast de Falcon Fragbox nog meer keuze op het gebied van Game PC’s in 2017. Zo heb je de erg goede en ook betaalbare Wired2Fire Diablo Elitevan ongeveer 1400 euro, of de erg dure Asus ROG GT51 van 4700 euro (beste gaming computer volgens PCMag). Maar er zijn ook nog betaalbare goedkopere Gaming PC’s. Volgens PCMag is de Dell XPS Tower Special Edition de beste koop game PC’s van 2017 en vanwege de prijs voor de iets bescheidenere gamer (1000 euro). Tomsguide.com biedt ook een geweldig overzicht van alle gaming desktop per prijsklasse. Volgens Tom is de Alienware Aurora de allerbeste gaming pc koop, en de Digital Storm Vanguish 5 de beste goedkope budget gaming computer under 1000 dollar.

Indien je het graag nog iets voordeliger wilt houden, kun je ook overwegen om zelf je computer samen te stellen. Dit kan bijvoorbeeld bij nl.hardware.info of tweakers.net.

Zodra sommige nog niet verkrijgbaar computers op de Nederlandse markt te verkrijgen zijn, zal de lijst geüpdatet worden.

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

HP 504966-001 TFX0220D5WA Laptop-oplader

Dell HP-P3017F3P Laptop-oplader

OPPO BLP633 Batterij 3300mAh 3.85V

BATTERIJ BOSE 063404 – 7.4V – 2230mAH/17Wh – accu

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *