Is jouw laptopaccu of laptopadapter defect?

Wanneer je laptop niet meer opstart, vraag je je misschien af of het nu de laptopaccu of juist de laptopadapter is die defect is. Zodra je laptopaccu niet meer oplaadt is het immers logisch om te denken dat deze kapot is. Echter, wanneer je laptopadapter geen stroom meer levert aan de laptop wordt de laptopaccu ook niet opgeladen. In dat geval is niet de accu, maar de adapter stuk. Welke van de twee onderdelen nu daadwerkelijk defect is en vervangen dient te worden is op een simpele wijze vast te stellen.

Blog accu adapter defect

Opladen zonder accu

Om te kunnen bepalen wat het probleem is dien je de accu uit je laptop te halen. Vervolgens laat je de laptop enkel op de laptopadapter werken. Wanneer er zich in deze setting geen problemen voordoen, en de laptop dus gewoon werkt, kun je ervan uitgaan dat de laptopaccu defect is. Wanneer het niet werkt, kun je concluderen dat de laptopadapter defect is.

Kabelbreuk

In sommige gevallen kan het ook nog zo zijn dat de kabel van de adapter schade op heeft gelopen. Dit merk je wanneer de laptop af en toe de stroomverbinding verliest terwijl zowel accu als adapter juist zijn aangesloten. Om dit te testen kun je de kabel van je laptop even op en neer bewegen. Zodra de stroomverbinding begint te haperen heb je waarschijnlijk te maken met een kabelbreuk. Het is echter alleen mogelijk om de voedingskabel van de adapter te vervangen, het kabelstuk dat loopt vanaf het stopcontact naar het adapterblok. Het andere stuk kabel, dat loopt vanaf het adapterblok naar de laptop, is wel vervangbaar, maar dit is niet rendabel. In dat geval kun je beter kiezen voor de aanschaf van een nieuwe laptopadapter.

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

DELL H6T9R RV8MP Batterij 44wh 11.1V

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Motorola FX30 Batterij 2810mAh 3.8V

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *