5 redenen waarom je geen iPhone 8 nodig hebt

De iPhone 8 is vanaf 22 september te koop. Voor de doorgewinterde iPhone-fans is dit dé gebeurtenis van het jaar. Als honden die hun zinnen zetten op een biefstuk, kamperen sommige mensen al dagen vóór de release-datum in de rij voor de Apple Store. In één klap verslinden ze hun geld. Nog sneller dan diezelfde honden een biefstuk verslinden. Maar is de iPhone 8 dit wel waard? Moet je jouw oude telefoon wel omruilen voor de nieuwste iPhone? Wij geven vijf redenen waarom je geen iPhone 8 nodig hebt en waarom jouw huidige smartphone een tweede kans verdient.

1200 euro op zak? Wacht dan tot de iPhone X

Tijdens het heuse Apple Event op 12 september introduceerde Apple naast de iPhone 8 ook de iPhone X, uit te spreken als iPhone 10. Dit pronkstuk van Apple is vanaf 3 november beschikbaar voor het luttele bedrag van €1159 tot wel €1329. Vrij absurd, naar onze mening. Daar kun je van op vakantie naar Griekenland. Of je neemt er je geliefde moeder zo’n 15 keer van uit eten. En om maar in het Apple-straatje te blijven, kun je er een nieuwe Macbook van kopen.

Innovatiever dan de 8, maar peperduur
Los van de prijs is de iPhone X een veel innovatievere telefoon dan de iPhone 8. Als je het dus écht niet kan laten, wacht dan op de iPhone X en laat de iPhone 8 liggen. Tenzij je natuurlijk liever je moeder 15 keer uit eten neemt.

Het design is niet veranderd 

Leg jouw iPhone 6 of 7 naast de iPhone 8 en je ziet vrijwel geen verschil. Het hoesje van de iPhone 7 past gewoon om jouw iPhone 8. Het enige grote verschil is dat de achterkant nu van glas is gemaakt, maar wist je dat de achterkant van deze nieuwe iPhone zelfs duurder is om te repareren dan het scherm? Dat vraagt dus om een hoesje. En daarmee een friendly goodbye tegen de mooie glazen achterkant.

Nieuw hoesje, nieuwe look
Wil je graag een telefoon die er anders uit ziet? Dan heb je er meer aan om jouw huidige telefoon op een nieuw hoesje te trakteren. Wanneer jij een iPhone 6 of 7 hebt, ziet jouw telefoon er met een hoesje ‘vernieuwender’ uit dan de iPhone 8.

iPhone 8 voorbeeld

De iPhone 8 laadt sneller op, maar het kost je wel meer

De iPhone 8 kun je sneller opladen dan de vorige iPhone-modellen. Volgens Apple kun je de smartphone in een half uur tot maar liefst 50% opladen. Helaas kost dit je dan ook zo’n 62 euro meer voor de oplader, terwijl de smartphone zelf ook al een vanaf-prijs heeft van €799 euro. Is jouw huidige telefoon één van de laatste Android-modellen? Dan heb je geluk: de snellader kreeg je er gewoon bij toen je de telefoon kocht.

Draadloos opladen lijkt mooier dan het is

Hè? Draadloos opladen, hoe dan?! Dat is een veelgehoorde opmerking. Het is eigenlijk ook niet écht draadloos opladen. Je legt je telefoon dan wel draadloos neer op een oplaadpad of powerbank, maar de oplaadpad of powerbank moet wel opgeladen worden. Een oplaadpad doe je bijvoorbeeld permanent in het stopcontact en zet je op je bureau. Je smartphone leg je dan neer en hij laadt op.

Draadloos. Opladen. Is. Erg. Traag. 
Draadloos opladen heeft veel potentie, maar is op het moment nog erg traag. Het duurt ongeveer een half uur voordat de iPhone 8 15% is opgeladen. Dat is erg langzaam, vooral als je je bedenkt dat je de telefoon tussendoor niet kunt oppakken en gebruiken. Wil je toch graag draadloos opladen? Dan heb je daar de iPhone 8 niet voor nodig. Wanneer je één van de nieuwere Android-modellen, een oud Android-toestel of een oude iPhone hebt, kun je namelijk ook draadloos opladen.

Nieuwere Android-modellen zijn al uitgerust met de benodigde Qi-technologie, zoals de Samsung s6 en s7. Heb je een oude iPhone of een ouder model Android-telefoon? Ook dan kun je draadloos opladen met een speciaal hoesje. Hier kun je zo’n hoesje vinden.  

Met wat aanpassingen is jouw huidige telefoon weer net als nieuw

Een nieuwe accu
De accu van de iPhone 8 is kleiner dan de accu van de iPhone 7. Apple claimt echter dat de A11 accu efficiënter werkt en daardoor even lang meegaat als de accu van de iPhone 7. Wij zeggen: laten we even een aantal maanden wachten en dan beoordelen hoe het acculeven ervoor staat. Wist je dat de accucapaciteit sowieso achteruit gaat bij het ouder worden van een smartphone-accu? Na ongeveer 1,5 tot 2 jaar kan een nieuwe accu al nodig zijn. Bij ons bestel je vanaf €12,99 een nieuwe accu en blaas je jouw huidige smartphone nieuw leven in. De accu gaat dan weer net zo lang mee als in het begin. Daar hoef je geen iPhone 8 voor te kopen.

Repareer jouw telefoon
Een verouderde accu is niet het enige probleem waar oude smartphones last van hebben. Misschien ben jij diegene die het altijd voor elkaar krijgt dat jouw scherm in 1000 stukjes splijt. Of komt het altijd bij jou voor dat de sluimerknop of home-button niet meer werkt. Helaas denken veel mensen dat hun telefoon dan niet meer te redden valt. Dat is niet zo! Met een simpele handeling is jouw smartphone gemakkelijk te repareren. Dit kun je bij ons laten doen of misschien ben je zo handig dat je dit zelf kan. De juiste onderdelen en accessoires die je daarvoor nodig hebt, vind je in onze webshop.

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

DELL H6T9R RV8MP Batterij 44wh 11.1V

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Motorola FX30 Batterij 2810mAh 3.8V

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *