Hoelang gaat een laptopaccu mee?

Met het ouder worden van een laptop gaat ook de accucapaciteit achteruit. Er komt dus een moment dat het nodig is om afscheid te nemen van jouw laptopaccu. Je schaft op onze webshop gemakkelijk een nieuwe laptopaccu aan. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om een nieuwe laptopaccu te kopen? Wat is ongeveer de gemiddelde levensduur van een accu? Wij geven in dit artikel antwoord op de vraag: hoelang gaat een laptopaccu mee? Zo kun jij inschatten wanneer het verstandig is om een nieuwe te kopen.

Hoe_vind_je_het_model_en_type_laptop_700x200

Steeds minder capaciteit

Een laptopaccu verliest zijn capaciteit geleidelijk. Dat proces begint al in de fabriek. De accu van een laptop gaat tussen de 2 en 5 jaar mee. Dit verschil is zo groot omdat het sterk afhangt van hoe jij met je accu omgaat. Hoelang jouw accu het volhoudt is afhankelijk van een paar factoren:

1. Goede behandeling

Wanneer je goed met jouw laptopaccu omgaat, gaat hij langer mee. Zo is het belangrijk om jouw laptopaccu niet helemaal leeg te laten lopen, maar ook niet door te laden wanneer het accupercentage 100% is. Ook is het niet goed om een laptopaccu bloot te stellen aan extreme kou of hitte. Laat jouw laptop bijvoorbeeld in zowel de winter als zomer niet in de auto liggen. In deze blogpost lees je meer over hoe jouw laptopaccu langer meegaat.

 

2. Frequentie gebruik

Ook is het van belang hoe vaak jij jouw laptop gebruikt. Gebruik je hem dagelijks? Jouw laptopaccu heeft dan meer te verduren. Ook is het niet goed voor de accu als je jouw laptop juist voor hele lange tijd niet gebruikt. Je kunt de accu er dan beter uithalen.

3. Geluk

Een laptop heeft een li-ion (lithium-ion) accu. Deze zijn erg sterk en gaan over het algemeen lang mee. Maar net zoals met alles, heb je bij een laptopaccu een beetje geluk nodig. Hoe goed je ook met een laptopaccu omgaat, er komt een moment dat hij het helaas begeeft. Bij de ene persoon is dat vroeger dan bij de ander. Gelukkig geven wij op elke laptopaccu een een passende garantie zodat je nooit te vroeg extra uitgaven hebt.

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Motorola FX30 Batterij 2810mAh 3.8V

DELL H6T9R RV8MP Batterij 44wh 11.1V

Acer AC13C34 Batterij 2640mAh 11.4V

LG BLP571 Batterij 3100mAh 3.8V

Acer AP13G3N Batterij 6800mah/25WH 3.7V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *