7 tips om de batterij van je telefoon te verlengen

Deze irritatie kennen we denk ik allemaal wel, de batterij van je Iphone of andere telefoon gaat ontzettend snel leeg. Ik neem voortaan overal waar ik ga een oplader mee want ja ik ben verslaafd aan mijn telefoon. Zei ik dat hardop? Ja!. En volgens mij ben ik niet de enige in Nederland die zijn telefoon met grote regelmaat in haar hand heeft. Als je een tijdje aan het what’sappen bent of je telefoon intensief gebruikt voor je social media portie dan gaat de batterij heel snel leeg. Zul je net zien dat je telefoon leeg is zodra je je vriendje wilt bellen om je op te halen van het station. Er zijn tips die kunnen helpen om de levensduur van de batterij van je smartphone te verlengen en in samenwerking met United Consumers mag ik deze handige tips met jullie delen. Deze tips zijn helemaal geschikt voor de telefoonverslaafden onder ons. Lezen jullie mee?

7 tips om de levensduur van de batterij van je telefoon te verlengen:

1. Zet de trilfuntie uit. Zeker wanneer je intensief aan het appen bent met je vriendinnen of in een groepsgesprek zit verbruik je veel energie als je de trilfunctie aan hebt staan. Door deze uit te zetten gaat de batterij van je telefoon een stuk langer mee.

2. Stel een donkere achtergrond in. Toen ik deze tip las was ik wel even verbaast, wat schijnt? Een lichte achtergrond verbruikt meer energie waardoor de batterij van je telefoon sneller leeg gaat.

3. Installeer de nieuwste versie van het besturingssysteem. Heb je een iphone of android toestel dan wordt het systeem waarop dit draait steeds geüpdatet. In elke nieuwe versie wordt aandacht besteed aan de prestatie van de accu. Dat updaten heeft dus zeker zin voor de levensduur van de batterij.

4. Schakel apps uit die je niet gebruikt. Als je een bepaalde app niet gebruikt dan kan deze toch op de achtergrond blijven draaien en dit kost stiekem best wat energie van de batterij. Ben hier allert op en schakel op tijd apps uit die je niet gebruikt.

5. Dim de helderheid van het scherm. Onbewust heb je de helderheid misschien wel heel scherp staan want helemaal niet nodig is voor je ogen maar ook nog eens veel energie verbruikt. Door het percentage van de helderheid te verlagen bespaar je energie.

6. Schakel wi-fi uit wanneer je onderweg bent en het niet gebruikt. Als je wi-fi namelijk aan hebt staan gaat je telefoon steeds weer op zoek naar beschikbare netwerken, dit zoeken kost veel energie van de batterij die je beter kunt besparen om de levensduur van de batterij te verlengen.

7. Leg je telefoon niet op warme plekken, warmte van de zon, verwarming of je broekzak zorgt er namelijk voor dat de batterij van je telefoon sneller leegloopt en dat is natuurlijk zonde.

Specifieke tips voor het verlengen van de batterij van de Iphone zijn te vinden via de link hiervoor.

Dit waren 7 tips om de levensduur van de batterij van je telefoon te verlengen. Het zijn natuurlijk maar  tips, na langere tijd wordt de batterij van je telefoon wat zwakker en gaat deze ook sneller leeg. Toch vond ik ze erg handig om met jullie te delen. Hebben jullie nog meer tips die kunnen helpen voor het verlengen van de levensduur van de batterij?  Zijn jullie ook van die smartphone junkies? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Motorola FX30 Batterij 2810mAh 3.8V

Acer AC13C34 Batterij 2640mAh 11.4V

Dell L240EM-00 Laptop-oplader

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

LENOVO 54Y8861 PS-2151-01 Laptop-oplader

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *