HOE JE DEZE ZELF KUNT VERVANGEN EN DE LEVENSDUUR KUNT VERLENGEN

Apple MacBooks hebben over het algemeen een lange levensduur. Eén van de eerste onderdelen die slijtage zal vertonen, is je MacBook accu. In dit artikel vertellen we je hoe je de levensduur van je MacBook accu kunt verlengen, en wat je kunt doen als je Macbook accu aan vervanging toe is.

macbook accu

De levensduur van je MacBook accu

Door onderstaande tips in acht te nemen kun je de levensduur van je MacBook accu aanzienlijk verlengen:

  • Verwijder de hoes tijdens het opladen

Wanneer je je MacBook in de hoes laat zitten tijdens het opladen, kan de MacBook mogelijk extra hitte genereren, iets dat niet goed is voor de accu. Neem dus het zekere voor het onzekere en haal je MacBook gewoon uit de hoes tijdens het opladen.

  • Zorg dat je MacBook half opgeladen is wanneer je hem langere tijd niet gebruikt

Wanneer je je MacBook voor een langere tijd wilt opslaan (bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat) zijn er twee factoren die de levensduur van de accu beïnvloeden: de omgevingstemperatuur en het stroompercentage dat er op dat moment in de accu zit. Zorg dat je MacBook tot ongeveer 50% is opgeladen, schakel het apparaat uit en berg hem op in een koele, niet-vochtige omgeving waar de temperatuur niet hoger oploopt dan 32° C.

  • Update je besturingssysteem

Apple software updates bevatten vaak geavanceerde energiebesparingstechnologieen, dus het is zeker de moeite waard om ervoor te zorgen dat je MacBook voorzien is van de nieuwste macOS versie.

  • Vermijd extreme omgevingstemperaturen

Je Macbook is ontworpen om te presteren in verschillende omgevingstemperaturen. De ideale ‘comfort zone’ ligt tussen de 16° C en 22° C. Het is belangrijk om omgevingstemperaturen hoger dan 35° C te vermijden. Dit kan je accu namelijk permanent beschadigen. Zelfs het opslaan van een accu in een zeer warme omgeving kan al schade opleveren.

MacBook accu aan vervanging toe?

Doet je MacBook accu het niet goed meer, dan hoef je gelukkig niet meteen een nieuwe MacBook te kopen. Maar bij de Apple Store een nieuwe accu laten inbouwen kan al snel behoorlijk in de kosten lopen. accu-pc.nl biedt je de mogelijkheid om zelf je MacBook accu te vervangen, tegen een zeer zacht prijsje; de kosten van een nieuwe accu liggen tussen de 70 en 100 euro. Weet je niet welke accu je moet hebben, klik dan op het Apple logo linksboven in je scherm en daarna op About this Mac. Op het venster dat nu wordt weergegeven zie je welk model je hebt, en uit welk jaar deze afkomstig is. Vervolgens kun je op deze pagina het overzicht van alle beschikbare MacBook batterijen raadplegen en de juiste accu voor jouw MacBook vinden.

Het werkt als volgt: Je besteld de juiste MacBook accu via de website, waarna je deze opgestuurd krijgt. Met behulp van de bijgeleverde handleiding kun je vervolgens heel eenvoudig zelf de accu vervangen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is afhankelijk van het model MacBook dat je hebt; de oudere MacBooks (tot 2008) zijn voorzien van een accu die gemakkelijk los geklikt kan worden. Bij de nieuwere modellen zit de accu achter de bodemplaat verborgen, die dus open geschroefd zal moeten worden. Daarom levert Bizzix ook een speciale schroevendraaier set mee met deze accu’s. Daarmee kun je zelf de schroefjes van de bodemplaat (10 stuks) en de schroefjes van de accu (2, 3 of 5 stuks) los draaien, en zelf de nieuwe accu plaatsen. Makkelijker wordt het niet!

Mocht het probleem niet aan je accu maar aan je oplader liggen, dan kun je overigens ook bij Bizzix.nl terecht voor de aanschaf van een nieuwe oplader voor je MacBook.

Aanbevolen producten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *