ZO MAAK JE MUZIEK MET JE SMARTPHONE

Onze smartphones vervangen steeds meer apparaten. Daarom is het waarschijnlijk geen verrassing dat jouw telefoon prima geschikt is als muziekinstrument. Of je nu een professionele artiest, hobbygitarist of een karaokezanger bent, er is voor ieder wat wils. We hebben de beste apps om muziek mee te maken op een rijtje gezet.Garageband
Als eerste in onze lijst: Garageband. Dit is de standaard app om muziek mee te maken op de iPhone en andere Apple-producten. Je hoeft geen muzikant te zijn om met deze app te kunnen werken. De gebruiker kan zelf loopjes maken om bijvoorbeeld eigen ringtones te maken.

De app kan ook gebruikt worden als een soort schetsboek om liedjes mee te schrijven. Met de ‘Drummer’-functie komt je muziek helemaal tot leven. Ook vind je vele soorten synthesizers en keyboards. Als je dit analoog moest inspelen, zou je vele duizenden euro’s kwijt zijn. Bij alle muziek geldt: ‘Oefening baart kunst!’ Dat geldt dus ook zeker voor Garageband.

gsm accu

Beatmaker
Wie op een serieuze manier beats wil maken, kan Beatmaker eens proberen. Deze app is alleen geschikt voor iOS en is beslist geen kinderachtige app. Met deze app maak je namelijk van je iPhone een virtuele thuisstudio, compleet met drummachine en alles erop en eraan. Zelfs instrumenten als bas en strijkers zijn erin te vinden.

Natuurlijk hoort bij een goede plaat een goede mixage, dus kun je er ook de productie mee finetunen. Een groot voordeel is dat ook externe midi-apparaten met deze app werken. Helaas is deze app niet gratis.

Jamn
Hoe klinkt een bepaalde noot of akkoord op een bepaald instrument ook alweer? Met Jamn (alleen voor iOS) kom je erachter. De app vertelt je precies waar je een instrument moet aanslaan om de juiste tonen te raken. Jamn werkt met losse noten en akkoorden. Door aan het wiel te draaien, krijg je de juiste toon vanzelf te horen. Het lijkt op een soort spelletje, maar eigenlijk leer je er instrumenten, tonen, akkoorden en noten er wel beter mee kennen. Een paar jaar geleden was deze app nog Apple’s gratis app van de week. Deze app is nog steeds gratis.

NOISE
NOISE is een iOS– en Android-app waarmee je binnen een paar minuten een eigen track mee kunt maken. Deze app is geschikt voor beginners en voor professionele musici. Je gebruikt simpele gebaren die snel te leren zijn. Daarmee maak je beats, melodieën en liedjes met veel verschillende geluiden. NOISE was ontwikkeld door ROLI, een pionier op het gebied van muziektechnologie.

FlowKey
Wil je piano leren spelen? Dan is ‘FlowKey’ de juiste app voor jou. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en is ideaal voor beginners en gevorderden. Het idee is simpel: de pianist kiest voor zijn of haar favoriete lied en speelt mee. Er zijn allerlei genres beschikbaar; van klassiek tot pop en weer terug. Doordat je jezelf kunt opnemen via een microfoon of een MIDI-verbinding, oefen je op een effectieve manier.

De pianist in spé wordt steeds een beetje beter door bladmuziek te leren, akkoorden aan te slaan, te improviseren en aan zijn of haar techniek te werken. Deze app wordt door steeds meer professionele musici gebruikt en is gratis. Er worden ook betaalde premium-versies aangeboden.

Voloco
Sommigen vinden het gewoon leuk om te zingen, ook al zijn ze niet erg toonvast. Voloco verhelpt dit probleem. AutoTune trekt foutjes in je zang zo weer recht. Kies een liedje uit je muziekbibliotheek en zing erop mee. Voloco raadt in welke ‘key’ de plaat is opgenomen en pitcht je stem. Een grappig detail is ook dat je jezelf met video kunt opnemen terwijl je staat te zingen. Deze video kan daarna gedeeld worden via Facebook of Instagram.

Aanbevolen producten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *