Wat is het verschil tussen vrij en vrij fysiek geheugen?

Wanneer uw computer begint te vertragen, kan er een aantal redenen voor deze happening, en met een beetje van het oplossen van problemen kunt u bepalen vaak de boosdoener. Wij bieden een aantal gratis middelen binnen de ReviverSoft blog als je wilt om het zelf te doen en we hebben ook een aantal producten op onze website die veel van het werk voor u zal doen. Werken door dit proces het oplossen van problemen kan u vertellen of u het probleem met wat onderhoud en optimalisatie kunnen oplossen, krijgen door met een goedkope upgrade, of als het tijd is om te investeren in een geheel nieuw computersysteem.

Een vaak verkeerd begrepen concept is hoeveel geheugen je hebt op uw systeem en hoe dit de prestaties van uw computer kan beïnvloeden. Om uit te vinden, je task manager is een goede plek om te beginnen. Onder andere dingen, het geeft je geheugen en processor gebruik. Omdat deze waarden beginnen bijna 100 procent, zal uw systeem vertragen of stoppen met werken. Helaas kan de berichten die Windows geeft enigszins cryptisch zijn. Met zoveel opties, laten we eens kijken hoeveel geheugen je echt gebruikt.

Door het afbreken van de verschillende opties kan het veel gemakkelijker zijn om te begrijpen wat er gaande is.

Totaal geheugen. Dit is hoeveel is geïnstalleerd op uw computer. Tegenwoordig wordt het geheugen verkocht in gigabytes (GB) en als uw scherm ziet megabytes (MB) gebruik maken van de nummers in de kolom duizenden om te zien hoeveel je hebt. Als u nodig hebt om het geheugen te kopen is dit een van de meest belangrijke nummers bij de hand te hebben.

In cache. Dit is waar de dingen verwarrend kan worden. Het doel van het geheugen is om dingen te bereiken sneller te maken. Daartoe Windows laadt items in het geheugen die nog niet noodzakelijk zijn, maar later kan zijn. Dit wordt in de cache geheugen. Het heeft materiaal erin, maar het kan worden geleegd indien nodig door een van uw programma.

Gratis. Dit is geheugen dat is eigenlijk leeg is. Zoals je zou denken, deze ruimte is beschikbaar voor gebruik, hetzij als extra cache of rechtstreeks in een programma. Maak je geen zorgen als dit nummer is kleiner dan je zou verwachten. Het is niet al het geheugen dat je daadwerkelijk beschikbaar is om programma’s te kunnen uitvoeren.

Beschikbaar. Dit is het nummer dat u op zoek bent. Als dit gaat om uw systeem op nul zal zeer ongelukkig zijn. Bij nader inzien, moet je zien dat dit aantal is gelijk aan in de cache geheugen plus vrij geheugen (minus een klein beetje). Dit is omdat niet alle cache geheugen kan worden gestort (of vrijgemaakt) onmiddellijk. Het is waarschijnlijk dat op zijn minst een beetje van het zal daadwerkelijk worden opgeroepen in actie.

Commit / Pagina File. Windows gebruikt eigenlijk een beetje van uw harde schijf te helpen bij het beheren van uw geheugen beter. Het plaatst items die hier niet meteen nodig zijn, zodat actieve punten de snellere, fysieke geheugen kan gebruiken. Programma’s zullen vragen vaak om grote brokken van geëngageerde geheugen, zelfs als ze niet daadwerkelijk te gebruiken, dus dit is niet iets om bezorgd te zijn.

Nu dat je weet wat elk van deze cijfers betekenen, kunt u snel zien waar uw systeem is met betrekking tot het geheugen en gebruik. Als je een heleboel programma’s actief zijn, kunt u altijd sluiten van een paar minder geheugen gemakkelijk te gebruiken. Anderzijds, indien lopen zelfs de eenvoudigste programma nemen bijna al uw middelen, kan het wel tijd om in een geheugen upgrade of zelfs een heel nieuw systeem.

Aanbevolen producten:

51J0497 42T4690 42T4691 42T4689 Batterij – Nieuwe accu voor Lenovo 51J0497 42T4690 42T4691 42T4689
6-87-C480S-4P4 C4500BAT-6 Batterij – Koop Clevo 6-87-C480S-4P4 laptop batterij
6-87-W370S-4271 W370BAT-8 Batterij – Koop CLEVO 6-87-W370S-4271 laptop batterij
6-87-W540S- 427 Batterij – Koop Clevo 6-87-W540S- 427 laptop batterij
807957-001 HSTNN-LB6V 6EZRVC2GW8WPWI HS04 Batterij – Koop HP 807957-001 laptop batterij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *