Enkele tips om te werken als er een hardwarefout oorzaak is van uw computer problemen

Uw computer heeft u goed gediend door de jaren heen, maar de laatste tijd je hebt lopen in zaken die je niet hebben meegemaakt in het verleden. Je hebt niet gemaakt noemenswaardige wijzigingen in uw systeem en dus je bent een beetje verbijsterd door wat de oorzaak van het probleem. Klinkt bekend? Je begint blauwe schermen te zien, is uw harde schijf maken van een verschrikkelijk lawaai, of uw computer piept bij je wanneer je hem aanzet. Hopelijk is het iets eenvoudigs als een driver of software-update, maar misschien heb je op het punt om een ​​hardwarefout ervaren bent.

Dus hoe kom ik erachter te komen wat het probleem is?

Vaak een software of driver gerelateerde kwestie is verkeerd gediagnosticeerd als een hardwarefout,

Gelukkig, vaak een software of driver gerelateerde kwestie is verkeerd gediagnosticeerd als een hardwarefout, dus dit is een goede plek om uw het oplossen van problemen te starten. Als je eenmaal hebt geëlimineerd dat als een optie, dan kun je beginnen sleutelen aan hardware opties.

Problemen driver

Is uw computer werkt prima voordat u op de hoogte of een upgrade van het besturingssysteem? Het is mogelijk dat de stuurprogramma’s voor een bepaalde hardware-onderdeel niet goed werkt met de wijzigingen die u hebt gemaakt op uw computer. Drivers vertel de hardwarecomponenten hoe te communiceren met je computer, dus als de bestuurder is verouderd de hardware niet goed werken, of het kan zelfs niet werken op alle. Gemeenschappelijke hardware componenten die niet goed kunnen werken zonder de juiste drivers omvat uw grafische kaart en uw geluidskaart. Vele andere hardware-componenten, zoals uw harde schijven, hebben drivers meegeleverd met het Windows-besturingssysteem, en geen specifieke driver installatie niet nodig.

Een snelle manier om te controleren of u het recht en de meest up-to-date driver beschikbaar is voor uw hardware is om een scan met draaien Driver Reviver . Het zal snel de hardware te identificeren op uw systeem en of de juiste stuurprogramma niet is geïnstalleerd of, en u helpen om de juiste driver te installeren indien nodig.

Grafische kaart Issues

De grafische kaart stuurt de video-uitgang van uw computer, dus als er iets niet goed uitziet op uw beeldscherm is het gemakkelijk om de zaak terug naar de grafische kaart te traceren. Sommige dingen om te zoeken naar een hardwarefout in dit onderdeel geven aan onder meer flikkerende beeldschermen, verkeerde kleuren, vervormde afbeeldingen en een lege monitor. Als u een blauw scherm fout te wijten aan de grafische kaart, kan het de naam van de grafische kaart driver in de foutmelding te verwijzen. U kunt ReviverSoft gebruiken Blue Screen Helper om u te helpen de specifieke blauwe scherm fout die je zien op te lossen. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het probleem kan ook worden veroorzaakt door een losse verbinding tussen de grafische kaart en de monitor, dus controleer uw verbindingen voordat het beschuldigen van de hardwarefout op de grafische kaart.

Sound Card Issues

Uw geluidskaart regelt de audio-uitgang voor uw computer, zodat eventuele problemen met geluid zullen worden veroorzaakt door een geluidskaart problemen of problemen met uw luidsprekersysteem. Nogmaals, is het misschien klinkt vanzelfsprekend, maar de eerste stap is om alle van de luidsprekerkabels controleren en te bevestigen dat ze zijn aangesloten op de juiste uitgangspoorten eerder op zoek naar andere zaken. Vervolgens bevestigen dat het volume niet is gedempt door te kijken naar het luidsprekerpictogram in de taakbalk. Volgende, klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de luidspreker in je taakbalk en raakte Playback Devices. Zorg ervoor dat je het blussen van het apparaat is ingeschakeld en geselecteerd. Als geen van deze opties te helpen, kan het tijd voor een nieuwe geluidskaart.

Harde schijf problemen

Uw harde schijf is het fysieke opslagmedium voor alle gegevens op de computer. Het bevat de bestanden voor uw besturingssysteem, uw persoonlijke documenten, en uw programma’s. Harde schijven mislukken na verloop van tijd, en het herkennen van een harde schijf defect voordat het zich voordoet geeft je de tijd die je nodig hebt om uw gegevens op te slaan zonder verlies van het. Natuurlijk, het is goed om een ​​back-up voordat u op dit punt ook. Hardware storing in een harde schijf is vaak een van de makkelijkst te halen want er zijn meestal erg fysieke tekenen zijn dat uw harde schijf is ploft. Vaak hoort u klikken of schurende geluiden, zul je erg traag toegang tot de gegevens te ervaren, en de computer lock-ups.

Problemen met uw computer hardware kan voelen intimiderend op het eerste, maar het is een goed idee om te weten hoe je hardwarefout identificeren van software problemen. U hoeft geen tijd wil het opnieuw installeren van Windows of uw applicaties te brengen als het eigenlijk een van uw computer componenten het probleem veroorzaakt. In veel gevallen zal een driver update krijg je op weg dus zorg ervoor dat een scan met lopen Driver Reviver om te zien of er updates beschikbaar zijn voor uw hardware. Als je zeker bent lopen in hardwarestoring in plaats daarvan, is een vervanging gaat om de enige oplossing te zijn.

Aanbevolen producten:

51J0497 42T4690 42T4691 42T4689 Batterij – Nieuwe accu voor Lenovo 51J0497 42T4690 42T4691 42T4689
6-87-C480S-4P4 C4500BAT-6 Batterij – Koop Clevo 6-87-C480S-4P4 laptop batterij
6-87-W370S-4271 W370BAT-8 Batterij – Koop CLEVO 6-87-W370S-4271 laptop batterij
6-87-W540S- 427 Batterij – Koop Clevo 6-87-W540S- 427 laptop batterij
807957-001 HSTNN-LB6V 6EZRVC2GW8WPWI HS04 Batterij – Koop HP 807957-001 laptop batterij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *