Bevestiging flikkering problemen op de monitor van een PC

e bent waarschijnlijk het lezen van dit artikel op uw telefoon of een andere pc, en je zou graag willen weten hoe je een PC die is flikkerende uit de hand op te lossen. Hier zijn een aantal grote stappen voor probleemoplossing die u kunt nemen om uw PC flikkerende beeldscherm corrigeren en krijg je weer up and running!

Mogelijke oorzaken

Uw PC is flikkeren als gevolg van een van de drie dingen: een slechte display driver, een slechte verbinding tussen uw pc of uw monitor of een monitor die slecht is gegaan.

Hier zijn stappen die u kunt nemen om elk van deze problemen op te lossen.

Bad Display Driver

In dit geval is de flikkering is waarschijnlijk gebeurt na Windows opstart, maar niet wanneer de pc eerst begint. Goed! Wat je nodig hebt is om opnieuw te starten in de veilige modus . Lees dat andere artikel over hoe dat te doen, kom dan hier terug. In de veilige modus, de PC maakt gebruik van een generieke display driver plaats.

Nadat je bent in de veilige modus, downloadt u de nieuwste stuurprogramma van uw grafische kaart fabrikant of voor een eenvoudiger methode, lopen Driver Reviver om de nieuwste grafische driver voor uw pc te krijgen.

Vervolgens herstart weer in de normale modus, en de flikkerende moeten verdwijnen.

Slechte aansluiting

Dit is vooral waarschijnlijk wanneer u een VGA-kabel tussen uw pc en monitor.

Aangezien VGA-kabels zijn analoog, zullen ontbrekende pin, losse verbinding of ander obstakel velen vertoning zaken, zoals flikkerende, slechte kleur en ga zo veroorzaken.

Probeer een andere kabel, of probeer dezelfde kabel op een andere PC, en kijk of de problemen aanhouden. Als u een andere kabel te proberen en het is nog steeds knippert, kan het probleem worden op het einde van de monitor – zie hieronder. Als je dezelfde kabel te proberen op een andere PC en het flikkert, vervangt u de kabel.

Bad Monitor

Monitors gaan slecht na een tijdje, vooral als je nog steeds een grotere CRT-monitor, in plaats van een flat-panel LCD of LED-monitor. Probeer een ander scherm van uw instelling en kijk of de flikkerende problemen aanhouden. Zo niet, de oude monitor is slecht; als de problemen nog steeds, probeer een van de andere oplossingen.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *