Zorgvuldig omgaan met de batterij van je MacBook

Als je zorgvuldig met je MacBook omgaat, kun je de gebruiksduur en de levensduur van de batterij heel eenvoudig maximaliseren. Het belangrijkste is dat je je MacBook alleen gebruikt binnen een temperatuurbereik van 10 tot 35º C. Hoe dichter de temperatuur bij de 22° C ligt (gemiddelde kamertemperatuur), hoe beter het is. Het funest voor een batterij om bijvoorbeeld vol in de zon en bij hoge temperaturen gebruikt te worden.

Laad de batterij van je MacBook volledig op wanneer je deze voor de eerste keer op het stroomnet aansluit, en zorg er voor dat alle beschikbare Software-update’s geïnstalleerd worden. Apple brengt regelmatig nieuwe updates uit die soms ook de prestaties van de batterij verbeteren.

Voor een goed onderhoud van de batterij in je MacBook is het belangrijk dat de elektronen in de batterij regelmatig in beweging zijn. Dat wil echter niet zeggen dat je de stekker van de MacBook adapter permanent in het stopcontact moet laten zitten. Veel beter is het om je MacBook bijvoorbeeld overdag te gebruiken op batterij spanning en hem vervolgens ’s avonds op te laden. Op die manier blijft de batterij in een goede conditie. Wanneer je je MacBook meestal gebruikt aangesloten op het stroomnet dan is het aan te raden om de batterij minimaal één keer per maand volledig te ontladen en weer op te laden.

Ben je van plan om je MacBook langer dan zes maanden niet te gebruiken, dan kun je de batterij het best tot 50% van de volledige capaciteit opladen en vervolgens opbergen. Als je een batterij voor langere tijd in volledig ontladen toestand opslaat, kan er een chemisch proces optreden waardoor je de batterij daarna niet meer kunt opladen. Als je een batterij daarentegen voor lange tijd volledig geladen opslaat, kan er capaciteitsverlies optreden. Daardoor neemt de gebruiksduur van de batterij af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *