WAAR MOET EEN GOED TELEFOONHOESJE AAN VOLDOEN?

Als je net een nieuwe smartphone hebt, wil je natuurlijk niet dat er al binnen een paar dagen krassen op zitten. Een smartphone is een kostbaar bezit, dus deze moet goed beschermd worden. Met een hoesje is de telefoon beschermd tegen krassen, stoten en viezigheid. Maar hoe weet je nu welk telefoonhoesje geschikt is voor jouw toestel? Waaraan moet een goed telefoonhoesje voldoen?

gsm accu

De telefoon beschermen
Een goede hoes zorgt ervoor dat de telefoon goed beschermd blijft en het liefst voegt de hoes een beetje gewicht toe aan de telefoon. Als je de telefoon laat vallen, vangt de hoes de klappen op. Natuurlijk geeft een leuk hoesje de smartphone ook wat meer uitstraling en voegt het wat persoonlijkheid toe.

Kijk bij het uitzoeken van een hoes vooral welke kanten beschermd zijn. Sommige covers en cases bedekken de smartphone helemaal, anderen alleen de achterkant. Je kunt het scherm dan alsnog beschermen met een screenprotector.

Pasjes bij toestellen?
Er zijn hoezen waarbij pasjes bij een telefoon opgeborgen kunnen worden. In het buitenland worden deze hoesjes afgeraden. Als je de telefoon namelijk kwijtraakt, ben je ook meteen je waardevolle passen kwijt. Sommige passen hebben een magneetstrip. Zodra een pas met magneetstrip in de buurt komt van een magnetisch veld (zoals een telefoon), kan de pas onleesbaar worden.

De functie van het telefoonhoesje
Waaraan het hoesje moet voldoen, hangt ook af van de functie van het hoesje. Wie de smartphone optimaal wil beschermen, kiest voor een waterdicht hoesje. Dan kun je zelfs appen, tweeten en facebooken in de regen. Een waterdichte hoes heeft als nadeel dat het relatief groot is en het de telefoon een stuk dikker maakt.

Meer op zoek naar een hoesje waarin ook pasjes en geld opgeborgen kan worden? Dan is een portemonnee hoesje waarschijnlijk iets voor jou. Dat is een ideale hoes voor wie alles bij zich wil hebben. Het nadeel is dat zo’n hoesje niet in je broekzak past, maar wel in een tas of jaszak. Een ander nadeel is dat als je de telefoon kwijtraakt, je alles kwijt bent: de telefoon, het geld en pasjes.

Een nieuwe case op de markt is de ‘battery case’. Dat is een speciaal soort hoesje voor de achterkant, met ingebouwde accu. Daarmee kan de telefoon opgeladen worden terwijl het hoesje bescherming biedt. De case valt op te laten via micro-usb. Vaak heeft zo’n hoes ook een aan- en uitknop. De gebruiker bepaalt dus zelf of zijn of haar telefoon opgeladen wordt. Het nadeel is dat de oplaadpoort altijd in gebruik is.

Wie altijd meteen aan de slag wil met zijn of haar telefoon, gebruikt een ‘auto wake case’. Deze case activeert het scherm zodra je het hoesje opent. Het is erg handig als je snel even wilt kijken wie heeft gebeld en wat de laatste berichten op WhatsApp zijn. Het hoesje schakelt het scherm weer uit als je de case sluit. Zo gaat de batterij langer mee. Het nadeel is dat het toestel wat groter en dikker wordt door de case.

Het materiaal
Hoesjes worden gemaakt van verschillende soorten materialen: TPU, leer, kunststof of zelfs metaal. Een goed hoesje is stevig, maar niet te dik of te groot. Sommige smartphone-eigenaren vinden het zonde om het toestel weg te stoppen achter een hoesje. Zij laten met trots het merk van het toestel zien. Van welk soort materiaal het hoesje gemaakt moet zijn, hangt dus geheel af van de wensen.

Een TPU hoesje is gemaakt van een kunststof die minder stijf is dan rubber, maar steviger is dan siliconen. Het is licht en trekt geen stof aan, zoals bij siliconen vaak wel het geval is. De hoes beschermt zowel de achterkant als de zijkant en gaat lang mee.

Wie de blits wil maken, kiest voor een leren telefoonhoesje. Het geeft de telefoon een chique uitstraling. Leer beschermt goed, maar is gevoelig voor slijtage. Het materiaal is erg stevig en beschermt het toestel dus op en top.

De meeste hoesjes zijn gemaakt van kunststof. Dat is met een reden: kunststof biedt goede bescherming en het gaat lang mee. Daarnaast is het vaak ook niet duur, waardoor je nog eens van hoesje kunt wisselen.

Metalen hoezen zien we eigenlijk niet veel, maar het is wel erg chique. De bescherming is goed en het voegt wat extra gewicht toe aan de smartphone. Zo ben je er zeker van dat als je de telefoon laat vallen, het hoesje de klap zal opvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *