Waarom een laptop toetsenbord?

Een laptop toetsenbord heeft u nodig wanneer het huidige toetsenbord defect is geraakt door bijvoorbeeld waterschade. Ook wanneer enkele toetsen het niet meer doen of van het toetsenbord afvallen is het verstandig en aan te raden om een vervangend toetsenbord aan te schaffen.

Het vervangen van het laptop toetsenbord van uw laptop is in de meeste gevallen eenvoudig. Indien nodig schroeft u aan de onderkant van de laptop de benodigde schroeven los. Vervolgens licht u het toetsenbord uit de laptop en haalt u de kabel op het moederbord los. Vervolgens zet u het nieuwe toetsenbord erin, zet u de kabel vast en draait u zo nodig de schroeven er weer in aan de onderzijde.

Het juiste laptop toetsenbord vinden

U vindt het juiste laptop toetsenbord eenvoudig aan de hand van uw laptop modelnummer. Dit modelnummer vindt u aan de onderkant van uw laptop op een sticker. Aan de hand van dit modelnummer kunt u navigeren naar het juiste model en het toetsenbord snel en eenvoudig bestellen. In sommige gevallen zit er geen sticker op of is deze niet leesbaar. U kunt dan nog kijken onder de accu in de laptop of er in het accuvak een model staat aangegeven.

Wanneer u geen laptop modelnummer kunt vinden of het niet staat aangegeven, kunt u zoeken op het onderdeelnummer van uw laptop toetsenbord. Hiervoor dient u echter eerst het toetsenbord uit uw laptop te verwijderen. Hiervoor kunt u de instructies in de handleiding van uw laptop volgen of een online handleiding zoeken.

Toelichting op toetsenbord types

Er zijn verschillende soorten toetsenborden geschikt voor sommige laptop modellen. Vooral de indeling van het laptop toetsenbord is in dit geval belangrijk. Daarnaast staan er in sommige gevallen nog extra opties zoals chiclet of backlit aangegeven waartussen u kan kiezen.

Laptop toetsenbord types

Bij een laptop toetsenbord zult u verschillende informatie zien over het type toetsenbord. Twee belangrijke eigenschappen van een toetsenbord zijn chiclet en backlit. Hoewel deze niet belangrijk zijn qua compatibiliteit, bepalen ze wel het uiterlijk van uw laptop. Bij chiclet zijn de toetsen niet aaneengesloten en zit er ruimte tussen de individuele toetsen. Bij backlit zit er een licht achter de toetsen waardoor deze oplichten en in het donker zichtbaar zijn.