Hoe de juiste laptop adapter kiezen?

De meest eenvoudige manier om uw laptop adapter te vinden is aan de hand van het laptop model. Dit laptop model kunt u gebruiken om via de navigatie op adapters de juiste adapter voor uw laptop te vinden. Wanneer u verschillende adapters voor uw laptop model te zien krijgt, raden wij altijd een adapter aan met een hogere stroomsterkte (A) aan dan uw originele adapter. Veel fabrikanten leveren vrij lichte adapters bij hun laptops om hierop te besparen. Een zwaardere adapter zal minder belast worden, minder slijten en hierdoor in de regel langer meegaan. Kunt u het laptop model niet vinden, dan kunt u altijd nog zoeken op het onderdeelnummer van uw originele adapter. Deze vindt u op de sticker op de onderkant van uw adapter en wordt vaak voorafgegaan door Replace withP/NModel of Spare:.

Let op: Het onderdeelnummer is geen garantie dat de adapter past op uw laptop. Sommige fabrikanten gebruiken identieke onderdeelnummers voor verschillende adapters. Voorbeelden hiervan zijn Lite-On en Delta Electronics. Lite-On heeft onderdeelnummers die beginnen met PA- en Delta Electronics heeft onderdeelnummers die beginnen met ADP-.

Hoe weet ik dat de adapter past?

Als u de adapter via de laptop model navigatie heeft gevonden, dan weet u zeker dat de adapter past op uw laptop. Onze database is zeer zorgvuldig samengesteld op basis van de informatie van laptop fabrikanten. Een fout hierin is zeer zeldzaam, dus u kunt er van uitgaan dat de informatie in de webshop 100% accuraat is. Mocht er al een fout in de webshop staan, dan kunnen we u altijd kosteloos de adapter omruilen voor de juiste.

Wat betekent de plugmaat?

De plugmaat wordt weergegeven als buitenmaat * binnenmaat in millimeters. Het gaat om de tip van de adapter die u in uw laptop stops om deze te koppelen. De buitenmaar kunt u eenvoudig nameten met een schuifmaat. De binnenmaat is lastiger op te meten, maar kunt u met een schuifmaat redelijk schatten. Het is belangrijk dat u een adapter bestelt met dezelfde plugmaat, anders past deze niet op uw laptop. Wanneer u een adapter vindt op uw laptop model weet u echter 100% zeker dat de plugmaat klopt. Op onderdeelnummers kan er nog verschil tussen zitten, dus hier is het raadzaam goed op de plugmaat te letten.

Laptop adapter ampèrage wijkt af

Het ampèrage van de laptop adapter in de webshop kan afwijken van het ampèrage van uw originele adapter. In de regel mag het ampèrage van de vervangende adapter in alle gevallen hoger zijn dan het ampèrage van uw originele adapter. Een adapter met een lager ampèrage is af te raden omdat deze zeer snel defect kan raken door overbelasting.

Laptop adapter wattage wijkt af

Voor het wattage van een vervangende laptop adapter geldt dezelfde regel als voor het ampèrage. Het wattage van een vervangende adapter dient altijd gelijk of hoger te zijn dan het wattage van uw originele adapter. Een vervangende adapter met een lager wattage is af te raden en kan er toe leiden dat deze snel defect raakt door overbelasting.