Huawei werkt ook aan opvouwbare smartphone

De P20-lijn van Huawei is nog maar net uit of het bedrijf gooit een nieuwe teaser de wereld in. Volgens de bronnen is Huawei bezig met een opvouwbare telefoon. Eentje waar het scherm ook gevouwen kan worden.

Concurrentie

Huawei houdt de trends nauwlettend in de gaten. De concurrentie van Huawei komt voornamelijk van Samsung en dit bedrijf heeft al aangegeven dat er wordt gewerkt aan een vouwbare telefoon. Een half jaar geleden maakte Samsung bekend dat ze bezig zijn met een opvouwbare telefoon. Huawei kan daarbij niet achterblijven en gooit er zelfs een schepje bovenop. Een volledig opvouwbare telefoon van Huawei moet nog voor het eind van dit jaar op de markt komen.

Huawei zelf spreekt over “‘s werelds eerste opvouwbare telefoon”. Daarmee is het duidelijk dat Huawei probeert om Samsung voor te blijven. Samsung heeft namelijk al bekend gemaakt dat het bedrijf bezig is met een opvouwbare telefoon met een OLED-scherm. Dat scherm is ontwikkeld door LG. De telefoon van Samsung moet ook dit jaar nog uitkomen. Het is wel een feit dat de vingerafdrukscanners die onder een scherm zit overal wordt uitgesteld. Het enige toestel dat hier op dit moment een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm heeft is de Vivo.

Volgens de geruchten heeft Huawei een overeenkomst getekend met lokale en buitenlandse partijen om te gaan werken aan een opvouwbaar toestel. Ondanks de concepten van andere fabrikanten, zal deze naar binnen vouwen in plaats van naar buiten.

Beschikbaarheid

Huawei heeft aangegeven dat ze eerder dan Samsung willen zijn. Dat betekent dat we nog dit jaar een opvouwbare telefoon mogen verwachten. Dat neemt niet weg dat er op dit moment nog niets officieel is aangekondigd. Zodra dit gebeurt, hebben we meer zekerheid over een releasedatum.

Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

HP 613764-001 DPS-320NB Laptop-oplader

Sony ACDP-085E03 ACDP-085N02 ACDP-085E01 Laptop-oplader

ASUS C21N1334 Batterij 38WH 7.6V

HP TPC-BA521 TPCBA521 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *