AW Poll: is draadloos opladen voor jou een must?

Draadloos opladen is een techniek die al een tijdje bestaat maar nog steeds niet erg populair onder smartphonegebruikers. Tenminste, dat denken we. Tijd dus voor een AW Poll hierover om meer duidelijk te creëren.

Draadloos laden

Draadloos laden maakt gebruik van een bepaalde technologie en Qi is daarvan de meest gebruikte. Praktisch alle grote merken die draadloos laden hebben geïntegreerd in hun apparaten, ondersteunen deze draadloos laden-standaard. Er zijn smartphones die het draadloos laden binnen in de behuizing hebben zitten maar ook producten waar dit in het hoesje is verwerkt.

Overigens is het draadloos laden niet volledig draadloos. Er is nog altijd een oplaad-dock, oplaadnachtkastje of oplaadmat nodig dat met het stroomnet verbonden moet zijn, anders kan het apparaat simpelweg geen stroom doorgeven. Dit apparaat zal de ontvangen energie via een spoel omzetten in een elektromagnetische veld. De smartphone of hoes doet het tegenovergestelde. Deze zal via een spoel de elektromagnetische velden weer omzetten in energie waarmee de smartphone kan worden opgeladen.

Verderop laden

Naast de smartphone en het hoesje zijn er nog andere mogelijkheden om draadloos je telefoon te kunnen opladen. Zo is er de techniek genaamd Pi Charging waarbij fysiek contact met de lader (zoals bij Qi) overboord hebben gegooid. Hierdoor wordt het mogelijk om alles binnen 30 centimeter van het apparaat draadloos op te laden. De WattUp-techniek van het bedrijf Energous gaat nog een stapje verder. WattUp maakt het mogelijk om toestellen tot op een afstand van 90 centimeter draadloos van stroom te voorzien. Dit zou dan een ideale oplossing kunnen zijn op locaties waar men langere tijd verblijft of rondloopt.

Draadloos je smartphone opladen is dus al een tijdje mogelijk en hiervoor zijn ook al verschillende accessoires voor op de markt. Fans van deze techniek bekijken bij het aanschaffen van een nieuwe smartphone vaak eerst in de specs of draadloos laden tot de mogelijkheid behoort.

AW Poll

Wij zijn benieuwd of je draadloos laden als optie bij een smartphone een must vindt of niet. Laat hiervoor je stem achter in deze poll en discussieer mee in de reacties!

Hilti B_12/2.6 Batterij 2600MAh 10.8V

Motorola GV30 Batterij 2480MAH 3.8V/4.4V

LG EAY63128601 Laptop-oplader

LG BL-T11 Batterij 2500mah 3.8V

ASUS A31N1601 Batterij 36Wh 10.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *