Langere levensduur van de accu

Het is mogelijk, om met een paar kleine aanpassingen langer te genieten van uw accu. Met de aanpassingen wordt de accucapaciteit minder aangetast en zal de accu dus minder slijten. Niet alleen nu een langere accu, maar op de lange termijn zal de accu ook langer meegaan!

Energiebeheer van de laptop

U kunt er al voor zorgen dat de accu minder snel leeg loopt door het energiebeheer in uw computer aan te passen. Zo kunt u de helderheid van het beeldscherm iets lager zetten, want ook dit neemt minder energie. Tevens kunt u instellen dat het beeldscherm uitschakelt als er een tijd niet met de laptop gewerkt wordt, maar ook kan de computer in slaapstand vallen na een geselecteerd aantal minuten. Hierdoor zal het energieverbruik drastisch minder worden als u tussendoor even snel iets wilt doen.

Programma’s afsluiten is een langere accu

Alle programma’s die op de computer draaien, hebben stroom nodig. Helemaal de programma’s die stilletjes aanstaan. Via taakbeheer kunt u bijvoorbeeld zien welke programma’s actief zijn. Het uitschakelen van de programma’s die u niet gebruikt, zorgt voor aanzienlijk minder accuverbruik. Tevens kunt u bij de meeste programma’s ook instellen of het gelijk opgestart moet worden als u de laptop aanzet. Door dit uit te schakelen bespaart u ook stroom.

Temperatuur en opladen laptopaccu

Wat eveneens een grote rol speelt in het accuverbruik is de temperatuur en het opladen. Hele hoge en lage temperaturen vragen veel van een accu, dus het is handig om dit te mijden. Daarbij blijft de accu het beste als u de laptopaccu gaat opladen als de batterij bijna leeg is, en de stroom er op tijd afhaalt. Vlak onder de 100% schijnt het beste te zijn. Er bestaan zelfs software mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de accu zichzelf niet constant blijft opladen. Want continu opladen, is het meest funest voor de accu. Werkt u het liefst met de laptop constant aan de stroom? Overweeg dan om de accu er uit te halen, want ook dat werkt prima!

Dell M4600 74X5J DA180PM111 ADP-180MB Laptop-oplader

CLEVO N240BAT-4 Batterij 32Wh 14.8V

Lenovo ADS-25SGP-06 05020E Laptop-oplader

motorola GK40 Motorola Moto G4 Play

OPPO BLP633 Batterij 3300mAh 3.85V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *