Eerste generatie-Pixelsmartphones niet meer in de Play Store verkrijgbaar

In 2016 konden we voor het eerst en blik werpen op de nieuwe Google Pixel en Google Pixel XL. Deze lijn is nu verdwenen uit de Play Store.

Vaarwel

We nemen nu officieel afscheid van de eerste generatie-Pixeltoestellen: de Google Pixelen de Google Pixel XL en dat doet een beetje pijn. Ze zijn natuurlijk nog wel in het wild te zien maar officieel niet meer verkrijgbaar via de Play Store. Nu zijn de Pixeltoestellen in ons mooie Nederland en België in de Play Store helemaal niet verkrijgbaar, alleen via een omweg, toch zijn de toestellen relevant. Ze ontvangen nog steeds beveiligingsupdates tot en met eind 2019 maar ook functies van de Pixel 2.

Destijds was het een behoorlijk grote verandering, de Pixel nam de plaats in van de Nexus-serie. Nexustoestellen werden steeds in samenwerking met een fabrikant gemaakt en bevatten unieke features zoals de Nexus One, het eerste Android-toestel met een 1GHz-processor. De Pixel en Pixel XL waren namelijk de eerste eigen smartphones van Google en bevatten functies die uniek zijn voor de Pixel. Denk aan de verborgen smartphonechip, Pixel Visual Core, in de Pixel 2.

Wat kan het verdwijnen van de Pixel en Pixel XL nu betekenen? Er gaan geruchten dat er een mid-end Pixel in ontwikkeling is, wellicht met Android One, die bestemd is voor opkomende markten. Daarnaast kunnen ze plaats maken voor de Pixel 3-serie die we eind van dit jaar verwachten. Misschien horen we tijdens de aankomende Google I/O meer.

Pixel en specificaties

De Google Pixel-smartphone is een 5 inch-device en gemaakt in samenwerking met HTC. Er is een full HD AMOLED-scherm aanwezig en een Snapdragon 821 quadcore-processor. Verder is er 4GB RAM en 32GB of 128GB opslaggeheugen, een 2770mAh-accu, USB C-poort, NFC en Bluetooth 4.2.

De Google Pixel XL werd tevens geproduceerd door HTC en bevat veel gelijkenissen met het Pixel-model van 5 inch. Wel is het scherm groter, evenals de accucapaciteit van 3.450mAh. Het scherm wordt een 5,5 inch AMOLED-variant met 2560×1440 pixels, er is een Snapdragon 821-chipset van Qualcomm aanwezig, bijgestaan door 4GB RAM.

Stuur mij een mailtje als de Google Pixel beschikbaar is!

Vul je e-mailadres in. Je ontvangt dan, nadat je je e-mailadres hebt bevestigd, maximaal drie mailtjes. Ook wij haten spam!

Alcatel TLi017C1 Batterij 1780mah 3.8V

Philips Norelco Charging Cord A00390 Charger Cord

Clevo N550BAT-3 6-87-N550S-4E42 Batterij

NOKIA BV-4BW Batterij 3500mAh 3.8v

Dell HP-P3017F3P Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *