HP Chromebook X2 officieel: Chrome OS-convertible met afneembaar toetsenbord

HP heeft een nieuw model Chromebook uitgebracht met een afneembaar toetsenbord. Waar anderen zich concentreren op de student denkt HP met deze Chromebook aan de professionele gebruiker.

HP is geen onbekende op het gebied van Chromebooks, het bedrijf heeft er al een aantal met een redelijk succes op de markt gezet. De HP-familie krijgt uitbreiding want het bedrijf heeft een nieuwe Chromebook aangekondigd, de Chromebook X2. De tweede Chrome OS-tablet ter wereld die erg veel doet denken aan de Surface Pro van Microsoft.

De Chromebook X2 is een laptop met een afneembaar toetsenbord en voorzien van een pen gemaakt door Wacom. Acer kondigde onlangs een Chrome-tablet welke ook voorzien was van een pen, alleen kon deze wel in het apparaat opgeborgen worden, hier hangt de pen naast het toetsenbord. Deze nieuwe Chromebook X2 van HP is bedoeld voor de ‘professionele’ gebruikers, de tablet van Acer is meer geschikt voor scholieren. Dat kun je meteen zien aan de specificaties die op het toestel te vinden zijn.

Het draait op een Y-series Intel processor van de zevende generatie met 4GB aan werkgeheugen (ondersteuning tot 8GB) en 32GB aan interne opslag. Met een SDkaart kun je de opslag uitbreiden naar 256GB. Het IPS-scherm van de Chromebook X2 is 12,3 inch groot (2400×1600) en je kunt er zowel met touch (vingers) als met een pen op werken. Boven het scherm zit een 5 megapixel WideVision-camera en aan de achterzijde vinden we een 13 megapixelcamera. Aan de zijkant zien we twee USB C-poorten en een slot voor de microSD-kaart en een ingang voor een mini-jack. De accu zou minimaal 10,5 uur mee moeten gaan op een enkele lading.

Je kunt dit apparaat dus als een tablet gebruiken net als de Chromebook Tab 10 van Acer. Het afneembare toetsenbord op de HP is van een dergelijk goede kwaliteit dat we vermoeden dat de laptop-uitvoering vaker gebruikt zal worden. Het toetsenbord wordt met stevige magnetische scharnieren aan het beeldscherm geklikt. Wanneer je het apparaat opendoet dan zal het scharnier naar onder meebuigen en zo de laptop iets schuin neerzetten voor meer gebruiksgemak. Volgens HP is de Chromebook X2 makkelijker op schoot te gebruiken omdat er een strook metaal door het toetsenbord heen loopt. Dit geeft het meer stevigheid wanneer je het vergelijkt met andere aanbieders.

Beschikbaarheid

Het is goed om te zien dat de er Chromebooks op de markt komen met iets meer kracht. De prijs van de HP Chromebook X2 zal rond de €600 liggen. Of we deze Chromebook X2 ook in de Nederlands en Belgische winkels zullen zien is nog niet bekend.

NEC PC-VP-WP136 Batterij 6400MAH 11.1V

Amazon 26S1004-A Batterij

LENOVO L13D3E31 Batterij 9000mah 3.75V

ASUS A41N1501 Batterij 48Wh 15V

BOSE SOUNDLINK Mini I Series

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *