De ZTE Iceberg is ’s werelds eerste dual notch-smartphone

Op het moment dat we nog even moeten wennen aan de telefoons met inkeping die in de winkels liggen, komt het ZTE al met een dual notch-variant. Ze hebben een concept hiervan nu wereldkundig gemaakt.

De inkeping

De Essential Phone was de eerste smartphone met een inkeping in het scherm om zo meer schermoppervlakte te creëren en toch de sensoren en camera’s op dezelfde plek te laten. De komst van de <a “target=”_blank” href=”https://www.iculture.nl/iphone/” target=”_blank”>iPhone X zette de notch op de kaart en dat resulteerde in een nieuwe trend op smartphonegebied.

Androidworld-lezers zijn (nog) niet zo enthousiast. In de uitslag van onze AW Poll op dit gebied konden we opmaken dat maar liefst 48,8% de notch helemaal niks vindt en nooit zo’n smartphone zal kopen. Zo’n 26% zal een dergelijk toestel overwegen omdat ze dan wel een groter schermoppervlakte hebben (omdat er nu nog geen andere keuze is) en 19,2% van de stemmers maakt het niet uit.

Eigenlijk is er deels wel een andere keuze. Meer schermoppervlakte resulteert in minder ruimte voor onderdelen als de selfiecamera, frontspeakers en de microfoon. De Xiaomi Mi Mix loste dit probleem op door de selfiecamera naar onderen te verplaatsen en de speaker in te ruilen voor een alternatieve techniek. Ook de onlangs aangekondigde Xiaomi Mi Mix 2S gaat notch-less door het leven.

ZTE Iceberg

ZTE kiest tussentijds nog voor een tussenoplossing en vermenigvuldigt dat: de ZTE Iceberg. De Iceberg is een indrukwekkend toestel met veel schermoppervlakte, twee front facing-stereospeakers, een selfiecamera, verschillende sensoren en microfoon. Dit alles is verwerkt in twee inkepingen in het scherm.

Opvallend zijn de glazen hoeken op het toestel. Deze hoeken steken uit maar wat de toegevoegde waarde daarvan is, weten we nog niet. Verder zien we een dual-camera-setup, een vingerafdrukscanner en dit concept heeft ook de mogelijkheid om draadloos te laden. De pins onderaan de achterzijde duiden wellicht op de mogelijkheid om accessoires te koppelen zoals we dat kennen van de Moto Mods.

Beschikbaarheid

De ZTE Iceberg is een concept dus het is nog niet bekend of dit toestel ooit in de winkels komt te liggen. Een concept geeft aan waar een bedrijf toe in staat is en ZTE toont hiermee voor het eerst een smartphone met twee inkepingen. Het kan zijn dat het bedrijf Xiaomi achterna gaat met de eerste Mi Mix, en de Iceberg op de markt brengen. Voordat het zover is verwachten we ook al meer toestellen met een vingerafdrukscanner in het scherm en meer varianten op de Mi Mix 2S. Met deze technieken zou de notch overbodig gemaakt kunnen worden.

Wat vinden jullie? Laat de Iceberg maar komen of wachten jullie liever op de Mi Mix 2S of een variant hierop?

ASUS A31N1519 Batterij 2900mAh 11.25V

Samsung T9500C Batterij 9500 mAh

Bose 88796 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

Dell FR463 NU209 U8735 Batterij 7WH 3.7V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *