Samsung: eerste kwartaalcijfers zien er goed uit dankzij chipdivisie

Samsung doet het goed, zo blijkt ook uit de cijfers van het eerste kwartaal. Dat heeft vooral te maken met de verkoop van chipsets en geheugenchips.

Eerste kwartaal

De eerste kwartaalcijfers zijn belangrijk want daarin worden ook de eerste resultaten van de verkoop van de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+ in meegenomen. Deze verkopen zouden volgens ingewijden tegenvallen, met als gevolg dat de lancering van de Galaxy Note 9 wordt vervroegd. De cijfers geven een andere indruk. Let wel, dit zijn nog geen definitieve cijfers, die worden later deze maand gepubliceerd.

Samsung verwacht een operationele winst van 15,6 biljoen Koreaanse won te kunnen noteren, in tegenstelling tot de 9,9 biljoen Koreaanse won in het eerste kwartaal van 2017. Het onderdeel dat geheugenchips fabriceert is hier voornamelijk verantwoordelijk voor. De operationele winst is met maar liefst 58% gestegen tot ongeveer 15,6 miljard Koreaanse won (12 miljard euro).

De omzet is in het eerste kwartaal gestegen van 50,5 biljoen Koreaanse won in 2017 naar 60 biljoen Koreaanse won in 2018. De verlaging in productie van AMOLED-schermen voor de <a “target=”_blank” href=”https://www.iculture.nl/iphone/” target=”_blank”>iPhone X heeft het resultaat niet al te veel negatief beïnvloedt. Samsung is minder schermen voor de iPhone X gaan produceren omdat de vraag naar het toestel tegenviel. Blijkbaar is de vraag naar geheugenchips dermate hoog dat Samsung hier voldoende winst uit kan halen.

Samsung Galaxy S9

Samsung lanceerde in februari de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+. De Galaxy S9 heeft een 5,8 inch Super AMOLED-scherm en de S9+ heeft een 6,2 inch Super AMOLED-scherm. De Galaxy S9 en S9+ draaien op de Exynos 9810 welke is opgebouwd uit acht kernen. De plus-versie beschikt over twee camera’s en beide toestellen hebben een variabel diafragma.

Aan het eind van deze maand zal Samsung de definitieve kwartaalcijfers bekend maken en zullen we ook weten hoe succesvol de S9 in de eerste drie maanden van dit jaar zijn geweest.

Chicony A11-200P1A Laptop-oplader

Asus B31N1336 Batterij 48Wh 11.4V

Acer AL15A32 Batterij 37Wh 14.8V

Bose 88796 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Dell C4K9V Batterij 55WH 7.4V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *