Eerste developer preview Wear OS beschikbaar: Android P-functies en accuverbeteringen

Google heeft in navolging van de naamswijziging een developer preview van het besturingssysteem voor smartwatches vrijgegeven. In deze nieuwste versie van het wearableplatform zijn een aantal nieuwe functies toegevoegd.

Wear OS

Na wat geruchten werd het op 15 maart officieel, het in 2014 gelanceerde smartwatchbesturingssysteem  Android Wear kreeg een nieuwe naam: Wear OS. In het kader hiervan brengt Google nu ook een ontwikkelaarspreview uit met uiteraard dezelfde naam. Deze testversie van het smartwatchbesturingssysteem bevat functies uit  Android P, een donker thema en verbeteringen op het gebied van accuduur.

Om de zichtbaarheid van apps en notificaties te verbeteren, heeft Google een donker thema in de preview verwerkt. Deze donkere achtergrond zagen we begin dit jaar al uitrollen naar verschillende Wear OS-smartwatches in versie 2.8. Daarnaast meldt het bedrijf dat verbindingen zoals Bluetooth, data en wifi worden uitgeschakeld als de smartwatch een tijdje niet wordt gedragen. Om de accuduur te verlengen zal een smartwatch met deze testversie niet automatisch meer verbinden maken met wifi als de Bluetooth-verbinding is verbroken. Ook worden activiteiten in de achtergrond geblokkeerd (watch faces en complicaties blijven draaien), behalve als de smartwatch aan de lader ligt. Deze functie wordt geleidelijk geactiveerd in de ontwikkelaarspreview en kunnen door ontwikkelaars handmatig uitgeschakeld worden.

Daarnaast komen er functies uit Android P naar Wear OS zoals het blokkeren van toegang tot niet officiële SDK-interfaces. Google adviseert ontwikkelaars om hun ontwikkeling te migreren. Als dat niet mogelijk is, dan kunnen zij hier terecht.

Beschikbaarheid

Deze ontwikkelaarspreview is speciaal bedoeld voor ontwikkelaars en beschikbaar voor de Huawei Watch 2 Bluetooth en de Huawei Watch 2 Classic Bluetooth. De preview is hier te downloaden maar kan ook via de Android-emulator getest worden.

Lenovo L11M3P02 Batterij 4060mAh/45Wh 11.1V

Dell 517133-001 Laptop-oplader

AcBel 54Y8922 Laptop-oplader

Motorola SPN5632B Laptop-oplader

Batterij voor Bose Soundlink Mini 2 Pack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *