Hoe de levensduur van de batterij van uw laptop te verlengen

    1. Na het loskoppelen van het lichtnet, moet u ervoor zorgen dat een geschikt energiebeheerschema is geselecteerd.
    2. Het is belangrijk om het temperatuurregime te volgen: de laptop moet op een stevige, vlakke ondergrond staan ​​om de toegang tot de ventilatieopeningen te waarborgen.
    3. Een merkbare bijdrage aan energiebesparing is het uitschakelen van apparaten die momenteel niet worden gebruikt (bijvoorbeeld een LAN-adapter of Bluetooth).
    4. Het wordt aanbevolen om de minimale helderheid van de achtergrondverlichting van het display en het volume van de geluidsweergave in te stellen.
    5. U moet de residente programma’s verwijderen, de indexering van schijven en andere soortgelijke processen op de achtergrond uitschakelen.
    6. Vermijd het gebruik van het optische station, installeer geen nieuwe applicaties of voer meerdere applicaties tegelijkertijd uit.
    7. Als je werkpauzes moet nemen,het wordt aanbevolen om het display uit te schakelen voor korte pauzes. Bij gemiddelde pauzes (10-15 minuten) is het noodzakelijk om de modus “slaapstand” of “wachtend regime” te gebruiken. Met pauzes van 20 minuten. en het is beter om de slaapstand te gebruiken.
    8. Vervang uw accuAls uw laptop voorzien is van een makkelijk vervangbare accu en u gebruikt uw laptop vooral thuis, dan kunt u de accu er ook helemaal uit laten. Het is namelijk gewoon mogelijk om de laptop te gebruiken zonder accu, terwijl hij aan het stopcontact hangt. Zo wordt de levensduur van de accu verlengd. Bewaar de accu altijd op een koele en droge plek.
    9. Let op de temperatuur

      Hele hoge en hele lage temperaturen zijn niet goed voor een accu. Laat een laptop in de winter, wanneer het erg koud is, bijvoorbeeld niet in de auto liggen.

    10. Berg nooit een volle accu op

      Tot slot: berg nooit een volledig opgeladen accu op. Als u uw laptop een maand of langer niet gebruikt, zorg er dan voor dat de accu bij voorkeur voor ongeveer 40 procent is opgeladen. Wanneer u een volle accu opbergt, vergroot u de kans op het verlies van capaciteit.

      Wilt u meer informatie over laptops of hulp bij de keuze van de juiste laptop of accessoire? Bekijk dan onze Laptop Koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Philips HF12 Laptop-oplader

Samsung AD-3014STN AD-3014A Laptop-oplader

HP LP03XL Batterij 55.5Wh/4680mAh 11.4V

Sony AC-NB12A Laptop-oplader

LG BL-T19 Batterij 10.3WH 3.8V