HP notebook-pc’s – Batterij levert geen stroom voor notebook of blijft niet opgeladen

Dit document is van toepassing op HP notebook-pc’s met een verwijderbare accu.
Als u de notebook-pc niet kunt opstarten met de accu of als de accu niet geladen blijft, voer dan de probleemoplossing voor de accu uit om te zien of de accu moet worden vervangen. Als het indicatielampje van de accu, naast het aan/uit-pictogram niet gaat branden of blijft knipperen, is er een probleem met de accu. De computer functioneert dan mogelijk correct wanneer deze op een stopcontact is aangesloten, maar niet bij gebruik van de accu.
OPMERKING:
Als u wilt weten of het programma voor het terugroepen en vervangen van notebookaccu’s van toepassing is op uw batterij, raadpleegt u het HP-veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging van notebookaccu’s voor meer informatie.
OPMERKING:
De maximale capaciteit van de accu vermindert mettertijd en met het gebruik. Het verminderen van de capaciteit van de accu varieert afhankelijk van de configuratie en het gebruik van het product, waaronder, maar niet beperkt tot: het model van het product, toepassingen die worden uitgevoerd, instellingen voor energiebeheer en kenmerken van het product. De garantie van de batterij dekt geen natuurlijke verslechtering van de capaciteit van de batterij. De garantie van de batterij dekt wel materiaal- of fabricagefouten. Wanneer u contact opneemt met HP Klantenondersteuning, wordt u mogelijk gevraagd een HP diagnosetest uit te voeren om vast te stellen of uw accu onder de garantie valt.
Problemen oplossen met de voedingsbron van de notebook

Zorg voordat u problemen met de accu van de notebook wilt gaan oplossen dat de voeding goed functioneert. Gebruik de onderstaande stappen om de netvoedingsadapter en voedingsbron te controleren.
 1. Controleer of u de netvoedingsadapter gebruikt die met de computer werd geleverd.
  De computer werd geleverd met de juiste netadapter; Als u meerdere adapters hebt, zorg er dan voor dat u de juiste adapter voor uw computer gebruikt.
  Oudere adapters hadden een vermogen van 60 watt, maar nieuwere notebooks hebben een adapter nodig met 90 of 130 watt.
  Als u een vervangende netvoedingsadapter wilt kopen, gebruik dan het modelnummer van de computer en controleer het productnummer van de netvoedingsadapter in de HP Parts Store. U hebt het modelnummer ook nodig als u met een medewerker van HP Klantenondersteuning spreekt. Zie Hoe vind ik mijn model- of productnummer?.
 2. Steek de netvoedingsadapter in een werkend wandstopcontact, geen voedingsstrip, overspanningsbeveiliging, of secundaire voedingsbron, controleer dan of het notebook stroom krijgt van de voedingsbron door het volgende te controleren:
  • Verwijder het netsnoer uit de notebook en verwijder vervolgens de accu uit de notebook. Steek het netsnoer weer in de notebook en schakel het apparaat in. Als de notebook gewoon wordt ingeschakeld, ligt het probleem aan de accu. Ga naar Problemen met de accu van de notebook oplossen.
   Als het notebook niet wordt ingeschakeld, gaat u verder met lezen van deze lijst met dingen om te controleren.
  • Controleer of alle aansluitingen van het netsnoer goed zijn aangesloten. Controleer de netadapter en zorg ervoor dat alle kabels goed zijn aangesloten.
   Als de verbinding tussen de netadapter en de computer los zit, dan is de aansluiting mogelijk beschadigd en moet deze worden gerepareerd. Neem contact op met HP voor hulp.
  • Controleer of de aan/uit-knop of het aan/uit-lampje brandt wanneer de computer is ingeschakeld.
   Afhankelijk van het model kan het indicatielampje van de batterij (oftewel het aan/uit-lampje) wit, groen of oranje branden wanneer de netadapter is verbonden en de computer van spanning voorziet. Als het aan/uit-lampje niet brandt, gaat u verder met lezen van deze lijst met dingen om te controleren.
  • Als de netadapter is voorzien van een LED-indicator, controleert u of dat lampje brandt om te kijken of de computer stroom uit het stopcontact ontvangt. Als de LED-indicator niet gaat branden, steek dan ter controle de netadapter in een ander stopcontact. Als het lampje nog steeds niet brandt, moet de netadapter mogelijk worden vervangen.
  • Voel langs de gehele lengte van het netsnoer om te kijken of er kinken of breuken in de kabel zitten. Controleer de uiteinden op losse verbindingen. Controleer de netadapter zelf. Als deze verkleurd is of krom, of als er problemen zijn met het netsnoer of de verbindingen, vervangt u de netadapter.
De netvoedingsadapter met behulp van de tests van UEFI Hardware Diagnostics testen

Als de computer opstart en u wilt de netvoedingsadapter testen, gebruik dan de volgende stappen:
 1. Zorg dat het netsnoer en de adapter zijn aangesloten op het systeem en het wandcontact.
 2. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat de computer volledig wordt uitgeschakeld.
 3. Schakel de pc in.
 4. Druk onmiddellijk om de seconde, herhaaldelijk op de toets F2 tot het scherm UEFI Hardware Diagnostics wordt geopend.
 5. Selecteer in het UEFI-hoofdmenu Selecteer Onderdelentests.
  Afbeelding : UEFI-hoofdmenu met Onderdelentests geselecteerd
 6. 7.Selecteer de test Netvoedingsadapter in het menu Voeding.
  Afbeelding : Menu Voedingstest met Netvoedingsadapter geselecteerd
  8.Voer de test uit en volg de aanwijzingen op het scherm.
  Afbeelding : De Netvoedingsadaptertest uitvoeren
  9.Nadat de test is voltooid, worden de resultaten getoond.
  Afbeelding : Voorbeeld van resultaten van Netvoedingsadaptertest
  Als het testresultaat GESLAAGD is, is er geen probleem met de netvoedingsadapter. Vervang deze dan niet.
  Als de netvoedingsadapter niet slaagt voor de tests, noteert u de informatie zodat u deze beschikbaar hebt wanneer u contact opneemt met HP Klantondersteuning.
  • Als de netvoedingsadapter defect is en de computer nog onder de garantie valt, neem dan contact op met HP met de fout ID-code bij de hand.
  • Raadpleeg HP gecertificeerde vervangingsonderdelen bestellen als de computer niet meer binnen de garantie valt.
   Voeding in het menu Onderdelentests selecteren
   Afbeelding : Menu UEFI Onderdelentests met voeding geselecteerd

   Lenovo L15L3A03 Batterij 24Wh 10.8V

  Bose 300769-003 Batterij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *