ACER ACCU LAADT NIET OP

Wanneer uw Acer accu niet oplaadt kan dit veel verschillende oorzaken hebben. Een Acer accu laadt niet op wanneer bijvoorbeeld de adapter niet goed is, de accu te versleten is of er een intern defect in het moederbord of de DC jack van de laptop zit. Hier vindt u hoe u kunt achterhalen waar het probleem zit en er voor kunt zorgen dat de accu weer oplaadt.

Werkt de Acer adapter nog goed?

Wanneer de accu van uw Acer laptop niet meer goed oplaadt is het belangrijk om eerst vast te stellen of het probleem niet bij de Acer laptop adapter ligt. Controleer de volgende zaken om er zeker van te zijn of de laptop adapter goed werkt:

 • Zit de Acer laptop correct aan de stroom
  Controleer of de adapter aan de stroom zit. Als hij in een stekkerdoos zit controleer dan of deze nog goed is door er een ander apparaat op aan te sluiten. Deze stap lijkt voor de hand liggend maar kan eenvoudig vergeten worden wanneer de laptop niet functioneert zoals gewild.
 • Indicatielampje op adapter
  De meeste Acer adapters hebben een LED indicatielampje dat aangeeft of de adapter nog werkt. Als dit lampje uit blijft terwijl de stroomtoevoer in orde is, dan is de adapter waarschijnlijk defect. Gaat deze aan dan krijgt de adapter in ieder geval stroom. Dit betekent nog niet met 100% zekerheid dat hij deze stroom ook doorgeeft aan de laptop.
 • Indicatielampje op laptop
  De meeste Acer laptops hebben op de voorkant of bovenkant een lampje dat gaat branden wanneer de adapter is aangesloten. Wanneer dit lampje aangaat wanneer u de adapter in de laptop steekt, betekent dit dat de adapter nog goed werkt. Blijft dit lampje uit dan is het waarschijnlijk dat de laptop adapter of de DC jack (stroomingang) van de laptop defect is.
 • Melding Windows
  Windows – of een ander besturingssysteem dat u gebruikt – geeft normaal gesproken een melding over de status van de adapter en/of batterij. Wanneer u met uw muis over het batterij-icoon, normaal gesproken rechts onderin uw desktop, gaat ziet u een bepaalde melding. Als de melding begint met “Aan netstroom” dan is de adapter nog in orde.
Gedeeltelijk opladen – Acer laptop accu kalibreren

Als uw Acer laptop accu niet oplaadt na een bepaald percentage (bijvoorbeeld maar laadt tot 60% en dan stopt met laden), dan kan het zijn dat het nodig is om uw Acer accu opnieuw te kalibreren. Het is sowieso aan te raden om een lithium-ion accu zoals uw Acer accu eens in de twee maanden te kalibreren om de accu duur zo lang mogelijk te houden.

Om uw Acer accu te kalibreren laadt u hem zo ver mogelijk op tot het percentage waar hij stopt. Vervolgens koppelt u de adapter los van de laptop en laat u hem leeglopen tot ongeveer 10% acculading. Vervolgens laadt u hem weer vol tot het percentage dat hij stopt. Dit herhaalt u enkele malen en na 3 of 4 keer zal u moeten zien dat hij steeds verder oplaadt. Op een gegeven moment zal hij weer opladen tot ongeveer 100% en weer correct functioneren.

Blijft hij ook na 5 tot 10 keer opladen steken op hetzelfde percentage? Dan is er mogelijk toch meer aan de hand en is er een grote kans dat er beschadiging is in één of meerdere accucellen. Hierdoor kan de accu niet meer voor 100% opladen omdat de capaciteit van deze cellen dan niet meer te gebruiken is. In dit geval is het aan te raden een vervangend model aan te schaffen.

Acer accu laadt helemaal niet op

Als de accu in zijn geheel niet oplaadt en blijft steken op 0% dan is deze naar alle waarschijnlijkheid defect. In dit geval is de Acer accu aan vervanging toe. Meestal vindt dit plaats bij een leeftijd van ongeveer 3 tot 4 jaar. Er raakt in de meeste gevalleen één of meerdere cellen van de accu kapot waardoor deze helemaal geen lading meer kan houden en dus op 0% blijft steken.

Is uw Acer accu defect? Dan kunt u bij ons eenvoudig een vervangende Acer accu kopen. Bij ons vindt u voordelig replacement accu’s voor uw Acer laptop en zelfs hoge kwaliteit Acer accu’s.

Motorola WX30 Batterij 300mAh 3.8V

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Samsung A3514_ESM Laptop-oplader

Acer AP14A8M Batterij 5910mAh/22.46wh 3.8V

ACER ADP-18TB 2-515-5305 R33030 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *