Hoe zet u muziek op uw iPhone, iPad of iPod?

Uw iPhone is een uitstekende muziekspeler. Want de geluidskwaliteit van de iPhone is zonder meer goed te noemen. Hetzelfde geldt voor uw iPad en iPod. Het zou daarom bijna zonde zijn om er geen muziek op te zetten.

Maar hoe zet je muziek op je iPhone, iPod of iPad eigenlijk? Muziek vanaf de pc op de iPhone of ander Apple-apparaat te zetten is niet heel moeilijk. Toch zijn er nog wel wat aandachtspuntjes.

Muziek toevoegen aan de muziekbibliotheek van iTunes

Het is raadzaam om het programma iTunes van Apple te gebruiken om muziek op uw iPhone, iPad of iPod te zetten. ITunes is namelijk niet alleen een muziekbibliotheek en muziekspeler, maar onder andere ook een programma om uw Apple-apparaten mee te beheren.

Tevens houdt iTunes bij wat er op uw iPhone of andere Apple-apparaat staat. Zodat de inhoud ervan weer makkelijk teruggezet kan worden als er iets misgaat of als een apparaat vervangen wordt door een nieuwe.

Voordat u echter muziek op uw iPhone, iPad of iPod kunt zetten, moet uw mp3-muziek wel eerst in de bibliotheek van iTunes staan. Tenminste, als het de bedoeling is om mp3-muziek die op uw pc staat op uw iPhone te zetten.

In dit artikel maken we gebruik van versie 12 van iTunes. In deze versie van iTunes wordt, nadat u iTunes hebt opgestart en op de blauwe kop Bibliotheek hebt geklikt, links in het venster een kolom weergegeven waarin de diverse onderdelen van de bibliotheek staan.

Deze linkerkolom maakt het handig om muziek op uw iPhone, iPad of iPod te zetten. Als de linkerkolom niet wordt weergegeven dan maakt u die als volgt zichtbaar:

1. Klik in de menubalk op het menu Weergave.

2. Klik in het geopende menu Weergave op de optie Zijbalk tonen.

De linkerkolom, ofwel zijbalk, zal vervolgens worden weergegeven.

We gaan er voor de volledigheid even vanuit dat u uw mp3-muziek al wel ergens in een map op uw pc hebt opgeslagen, maar dat u de muziek nog niet hebt toegevoegd aan de bibliotheek van iTunes.

Muziek toevoegen aan de bibliotheek van iTunes gaat als volgt:

    1. Klik in iTunes op de knop Bibliotheek.
    2. Wanneer u niet eerder muziek aan de bibliotheek van iTunes hebt toegevoegd, dan zal het weergavevenster sterk lijken op de eerste afbeelding in dit artikel. Als u al wel eerder muziek hebt toegevoegd aan de bibliotheek, dan hoeft u dat uiteraard niet nogmaals te doen.
    3. Klik in de menubalk op het menu Bestand.
    4. Klik in het geopende menu Bestand op de menuoptie Map aan bibliotheek toevoegen.
  1. Het Verkennervenster Aan bibliotheek toevoegen zal nu worden geopend. Navigeer via dit Verkennervenster naar de map op uw harde schijf waarin uw mp3-muziek opgeslagen staat en klik vervolgens op de knop Map selecteren.

De muziek in deze map zal vervolgens automatisch in de muziekbibliotheek van iTunes geladen en getoond worden.

Muziek op uw iPhone, iPad of iPod zetten via iTunes

Voordat u muziek vanuit iTunes op uw iPhone of ander Apple-apparaat kunt zetten, moet het apparaat eerst aangesloten worden op de pc.

De eenvoudigste en meest betrouwbare manier is het Apple-apparaat via een vrije USB-poort op de pc aan te sluiten met behulp van de laadkabel.

Wanneer u de stekker van uw laadkabel afschuift, dan komt er een USB-aansluiting tevoorschijn. Hiermee kunt u de kabel aansluiten op een vrije USB-poort van uw computer.

Als u voor het eerst uw iPhone aansluit op uw pc

Als dit echt de allereerste keer is dat u iTunes gebruikt en uw iPhone of ander Apple-apparaat aansluit op uw pc, dan zal Windows melden dat het apparaat wordt geïnstalleerd.

Dat betekent dat Windows een stuurprogramma voor uw Apple-apparaat selecteert en installeert zodat uw pc met uw Apple-apparaat kan communiceren.

Aansluitend zal op uw iPhone een melding verschijnen met de vraag of u deze pc vertrouwt. Uiteraard dient u deze vraag eerst bevestigend te beantwoorden voordat u verder kunt.

Tevens zal in iTunes een melding worden weergegeven met de vraag: Wilt u deze computer toegang geven tot informatie op deze ….?

Nadat u uw iPhone, iPad of iPod op de computer hebt aangesloten en alle benodigde toestemmingen hebt verleend, wordt het apparaat getoond in iTunes. En wel in de linkerkolom, in het onderdeel Apparaten.

Dell PW116 R224M RM112 Laptop-oplader

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

Lenovo ADLX65NCC2A Laptop-oplader

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Microsoft 1513 24W Laptop-oplader

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *