Hoe zorg je dat het scherm van je smartphone niet breekt?

Schermen van smartphones worden steeds groter en groter. Daardoor is een val op de harde vloer vaak al genoeg voor het display om te breken. Door technologische ontwikkelingen bekrassen onze schermen als minder snel, maar elke dag breken er nog steeds veel displays. Pas dus een beetje op met je geliefde telefoon! Je kunt wel wat voorzorgsmaatregelen nemen om je scherm beter te beschermen voor als deze dan toch op de grond kletst. Plastic screenprotectors zijn al een tijd populair, maar er zijn ook ‘tempered glass’ screen protectors. Deze bescherming is gemaakt van gehard glas. Dat klinkt misschien wat raar, om nog een glasplaat op het glazen scherm van je toestel te plakken. Maar het heeft wel degelijk nut.

Nauwelijks merkbaar

Een belangrijk voordeel van tempered glass is dat het gebruiksgevoel van jouw smartphone hetzelfde blijft. Het bedienen van je touchscreen blijft probleemloos doordat de bescherming van gehard glas zich aan jouw scherm vastzuigt. De helderheid van jouw scherm blijft hetzelfde, waardoor je geen verschil ziet. De lichtdoorlaatbaarheid van zo’n beschermlaag is vaak maar liefst 98%. De manier van bevestigen van een tempered glass protector is ook vele malen gemakkelijker, waardoor je niet te maken hebt met de vervelende luchtbelletjes die bij een versie van plastic vaak onvermijdelijk zijn.

Hoe bevestig je een tempered glass screenprotector?

  • Maak het scherm schoon om alle stofdeeltjes te verwijderen
  • Haal het beschermvel los van de zelfklevende zijde
  • Lijn de screenprotector precies uit met het scherm en laat hem op je toestel ‘vallen’
  • Druk licht op het midden van de tempered glass screenprotector; hij zal zichzelf nu stevig ‘vastzuigen’ aan het scherm
  • Als er luchtbubbels onder de beschermer zitten, wrijf dan met een doekje de bubbels weg vanaf het midden naar de randen
  • Kleine bubbels verdwijnen vanzelf na een dag of twee

Goede bescherming tegen krassen

Je telefoon is goed beschermd tegen krassen. Een tempered glass screenprotector is wat dikker dan een gewone beschermer, waardoor hij beter bestand is tegen krassen van scherpe voorwerpen. Sleutels die samen met jouw telefoon in je tas rondzwerven bijvoorbeeld, maken geen kans meer om diepe krassen in jouw touchscreen te kerven. Dit is meteen ook het enige nadeel wat we kunnen bedenken: doordat de protector wat dikker is, zie je hem beter liggen op het toestel dan bij een normale beschermfolie.

Breekt de val

Terwijl plastic screenprotectors alleen maar je telefoon bij elkaar proberen te houden, zoals veiligheidsglas dat doet, heeft een tempered glass protector dezelfde eigenschappen als het scherm zelf. Dus wanneer je jouw toestel laat vallen, is de glazen variant eerder geneigd om te barsten. De beschermer vangt als het ware de klappen op van de val, waardoor je scherm intact blijft. De glassplinters blijven kleven aan het plakfolie, waardoor ze het touchscreen niet kunnen bekrassen. En de kosten van het vervangen van een screenprotector wegen totaal niet op tegen de prijs van een nieuw display.

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

DELL H6T9R RV8MP Batterij 44wh 11.1V

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Motorola FX30 Batterij 2810mAh 3.8V

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *