Accu snel leeg hoe op te lossen?

De accu / batterij van je laptop snel leeg? Handige tips en tools om energie te besparen op je accu. De computers / laptops bieden steeds meer functionaliteit en de mogelijkheid om andere apparaten aan te sluiten om hun capaciteiten te benutten, stroomverbruik wordt een zeer belangrijk punt wat zich dus kenmerkt in een accu die slecht na een uur al leeg is. Het komt er om neer,  hoe minder kracht de laptop nodig heeft om te consumeren hoe minder stroom de accu verbruikt. Hier vindt u de meeste belangrijke tips

Helderheid van beeldscherm aanpassen
Houd van de laptop de helderheid van het scherm tot een minimum, want dit is een van de meest energie verbruikende onderdelen. Het moet natuurlijk niet zijn dat je in het donker moet werken, maar de helderheid aan te passen aan de omgevingsomstandigheden waar je jezelf in bevindt.

Beeldscherm helderheid hoe aan te passen?
Via: Start > Configuratiescherm > Hardware en geluiden> Beeldscherm. (In het kolom: Helderheid aan passen) Daar kunt u nu een keuze maken of u de bespaarstand voor energieverbruik wil aanzetten.

Onnodige programma’s afsluiten (Sneller en stroom besparend)
Sluit alle onnodige programma’s af die u niet gebruikt. Wanneer het besturingssysteem wordt gestart zijn er tal van programma’s en software onderdelen die ook automatisch mee worden gestart. Als u die programma’s alleen gaat gebruiken wanneer u ze nodig heeft dan resulteert het zich in minder energie verbruik , maar daarentegen ook snelheidswinst te behalen. Win situatie is dus verdubbeld.

Hoe onnodige programma’s uitschakelen?
Met Windows is het: Ctrl + Alt + Delete tegelijkertijd indrukken waarna er een popup verschijnt. Daar kiest u in het lijstje voor ‘Taakbeheer starten’ Waarna u bij ‘toepassingen en processen’ het aantal programma’s kunt beëindigen die u niet gebruikt. Een voorbeeld kan zijn: Skype die zich standaard mee op start.

Slaapstand inschakelen  voorbeeld: (Windows Vista en Windows 7)
De slaapstand functie zorgt ervoor dat de laptop / computer gaat slapen zoals het woord al zegt. Schakel daarom deze functie altijd in. Er zijn over het algemeen veel momenten onbewust dat u de laptop niet nodig heeft en hierdoor treedt onherroepelijk de slaapstand in werking. Dit zorgt niet alleen voor de energieverbruik maar ook een langere levensduur voor de accu.

 Hoe slaapstand inschakelen?

  • Klik op Start en dan op Configuratiescherm.
  • Klik op Systeem en beveiliging of Systeem en onderhoud en dan op Energiebeheer.
  • Klik op De schema-instellingen wijzigen naast het geselecteerde schema en dan op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen.
  • Klik op het teken + voor Slaapstand.
  • Klik op het teken + voor Slaapstand na en stel deze in op altijd. Wanneer u een laptop heeft, stelt u de waarde in op altijd voor zowel Op batterij en Netstroom.
  • Klik op het teken + voor Sluimerstand na en stel deze in op altijd. Wanneer u een laptop heeft, stelt u de waarde in op altijd voor zowel Op batterij en Netstroom.
  • Klik op OK en dan op Wijzigingen opslaan.

Wallpapers en achtergronden
Pas op voor de wallpaper (Achtergrond plaatje op bureaublad)  die je hebt ingesteld. Bepaalde programma’s of plaatjes zijn er energie-intensief voor uw laptop / computer. Aan te raden is een zwarte achtergrondfoto die redelijk klein is in formaat. (Pixels)

Hoe maak je een klein achtergrond formaat?
Je kunt dit in het paint programma van Windows doen. Je kleurt een vakje van 1 cm zwart waarna je het opslaat in een map. Vervolgens ga je naar de map waar u het in hebt opgeslagen, klik daarna op rechtermuisknop. Waar u vervolgens kunt kiezen uit de lijst: Kies voor opslaan als achtergrond

Spaarstand batterij / accu
Rechtsonder in u beeldscherm ziet u het pictogram van de batterij, zoals alle andere programma’s zijn op te sporen als op uw computer die het nuttigen van te veel energie kunt uitschakelen. Kies op het icoontje van de batterij / accu voor energie besparing aanzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *