Telefoon en water: eerste hulp bij waterschade

Mobiele telefoons en water gaan meestal niet goed samen. Een goed onderhoud is daarom belangrijk. Is uw telefoon in het water gevallen, dan is snel handelen een vereiste. Waterschade valt namelijk niet onder de fabrieksgarantie van uw mobiele telefoon. Neem de telefoon direct uit het water en haal de accu en de simkaart uit het toestel. Schud het toestel een paar keer om het meeste water eruit te krijgen.

Is het toestel niet meer te redden? Bekijk onze aanbiedingen! En benieuwd naar welk toestel het beste bij u past? Bij ons kunt u eenvoudig en snel smartphone vergelijken.

Water in uw telefoon: acht snelle stappen om waterschade te voorkomen
1. Zet uw telefoon niet aan! Stroom en water zijn geen goed team. Zodra u uw mobiele telefoon aanzet kan kortsluiting ontstaan en is de kans klein dat uw telefoon ooit weer goed zal werken.

2. Haal de accu, de simkaart en de eventuele geheugenkaart direct uit het toestel. Laat de telefoon uit elkaar liggen, schud er een paar keer mee en verwijder het water met keukenpapier. Laat zo min mogelijk water in de telefoon lopen.

3. Vul een bak met ongekookte rijst en leg daar alle onderdelen van uw mobiele telefoon in. De rijst neemt het water uit de telefoon op.

4. Heeft u geen rijst in huis, dan kunt u ook krantenpapier gebruiken. Zorg er wel voor dat de telefoon goed ingepakt is, zodat het papier zoveel mogelijk water op kan nemen.

5. Ga direct naar de supermarkt om alsnog rijst te kopen. De korrels kunnen overal in uw telefoon komen, terwijl papier een beetje op de oppervlakte blijft.

6. Laat uw telefoon ten minste 48 uur in de rijst liggen. Haal het toestel er tussentijds niet uit en probeer er niet naar om te kijken.

7. Haal na 48 uur of langer de telefoon uit de rijst, zet hem in elkaar en probeer hem weer aan te zetten. De kans bestaat dat de rijst alle vocht heeft opgenomen en dat uw toestel de verdrinkingsdood heeft overleefd. U kunt hem dan gewoon weer gebruiken. Zo niet, dan kunt u uw toestel misschien nog laten repareren.

8. Als uw toestel echt niet meer te redden is, heeft UnitedConsumers nog een waterdichte aanbieding voor u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *