Levensduur accu telefoon vergroten

Houd de accu opgeladen

Een lege accu gaat minder lang mee dan een volle. Houd de accu van je telefoon dus altijd opgeladen en wacht niet met opladen totdat de telefoon helemaal leeg is. Wanneer je de telefoon een paar dagen niet gebruikt, kan je hem ook het beste wegleggen met een volle accu. Hoe vaker je de accu oplaadt, hoe langer hij meegaat, dus laadt deze op waar dit mogelijk is. Wat je niet moet doen is een volle accu aan de oplader laten zitten. Vol is vol en een telefoon een hele dag aan de accu is slecht voor de levensduur van je accu.

gsm accu

Schakel al het overbodige uit

De telefoon blijft extra stroom gebruiken wanneer applicaties niet worden afgesloten en wanneer GPS, Bluetooth, 3G, 4G en WiFi aan blijven staan. Sluit applicaties dan ook altijd af en schakel GPS, Bluetooth, 3G, 4G en WiFi uit, wanneer je dit niet gebruikt. Via taakbeheer kan je checken of alle apps uitgeschakeld zijn. Zet synchronisatietoepassingen altijd op handmatig synchroniseren en schakel overbodige updates uit. Zet ook de trilfunctie van je telefoon uit. Deze kost meer energie dan geluid.

Verdere tips om de levensduur van de batterij te verlengen

  • Verlaag het volume, al is het natuurlijk wel prettig wanneer je je telefoon kan horen.
  • Houd de accu op kamertemperatuur, dus vervoer in een tas of jaszak, heeft de voorkeur boven een broekzak. De hogere temperatuur in de broekzak, heeft een negatief effect op de levensduur van de batterij. Leg je telefoon dus ook niet in de zon of in een warme auto. Temperaturen boven de dertig graden zullen de levensduur van de accu aanzienlijk verkorten. Tijdens een hittegolf kan je de telefoon evt. in de koelkast leggen. Niet in de vriezer!
  • Zet de helderheid van je scherm niet te hoog. De verlichting van je scherm vreet energie. Je kan kiezen voor de instelling automatisch wijzigen, zodat de helderheid van je beeldscherm wordt aangepast aan het aanwezige omgevingslicht. Installeer dus ook geen screensavers, maar zet het scherm gewoon uit wanneer je dit niet gebruikt.
  • Zet altijd de laatste update op je telefoon. De nieuwste firmware zorgt vaak ook voor betere batterijprestaties.
  • Zet WiFi aan waar mogelijk, 3G en 4G verbruiken meer stroom.
  • Probeer te voorkomen dat je accu helemaal leeg raakt. Wanneer je deze zoveel mogelijk opgeladen houdt, gaat hij langer mee.
  • Gebruik liever een zwarte achtergrond dan een witte. Een witte achtergrond verbruikt meer stroom.
  • Schakel automatische updates uit en stel het updaten uit tot een een moment dat het jou uitkomt.
  • Wanneer je even niet bereikbaar bent, kan je de telefoon het beste in de vliegtuigmodus zetten. Wanneer je de telefoon uit zet, kost het opstarten weer veel energie, meer dan wanneer je de telefoon aan laat staan in vliegtuigmodus.

Onderweg een lege telefoon

Zorg voor een mobiele lader voor je telefoon. Deze werkt via een usb-aansluiting en/of via zonne-energie. Wanneer je altijd een volle mobiele lader bij je hebt, kan je in ieder geval daar je telefoon nog aan hangen wanneer de accu (bijna) leeg is. Een andere mogelijkheid is de aanschaf van een extra accu, maar niet ieder toestel heeft de mogelijkheid om een lege accu makkelijk te verwisselen.

De gemiddelde levensduur van een accu is drie tot vijf jaar, maar verstandig omgaan met de accu zal zeer zeker de levensduur verhogen. Met deze tips ben en blijf je altijd bereikbaar!

Aanbevolen producten:

HP HSTNN-DB6H Batterij 21Wh 7.4V

Lenovo L12L4E55 45N1184 45N1185 Batterij 2200mah/32WH-3 cells 14.4V

HP 760604-001 J6U77AA KP03 Batterij 66WH-6cell 11.25V

Lenovo 51J0497 42T4690 42T4691 42T4689 Batterij 3900mAh/44WH-6Cell 11.1V

HP HV02XL Batterij 32Wh 7.6V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *